CV de Metworst

Search
Close this search box.

Prinsenpresentatie in het teken van vrijheid!

Zaterdag 12 november is tijdens een kwalitatief hoge prinsenpresentatie Metwaldus de 59e gepresenteerd bij CV de Metworst. Maikel te Grotenhuis is Metwaldus de 59e en zal samen met zijn met zijn adjudant Twan Bongers dit jaar, onder het motto Wi’j doen ut lampje uut regeren over alle rood-witte carnavalsvierders uit Silvolde en omstreken. 

In een onwijs mooi aangeklede zaal, waar koste nog moeite werden gespaard, konden alle aanwezigen genieten van een gezellige avond. De avond begon uiteraard met de intocht van de afzwaaiende Metwaldus de 58e Sjoerd de Jong en zijn adjudant Sido Hegman. Met hen achter de desken, samen met de raad van elf, was het tijd voor de rest van het programma. Voor de pauze werd er genoten was wederom prachtige dansen van onze dansgardes. X-plosive trapte de avond af waardoor de sfeer er meteen goed in zat. Voordat er werd teruggekeken met Metwaldus naar een bijzonder jaar zorgen buutreedner Jasper van Gerwen ervoor dat ook alle lachspieren weer werden verwend. Maar toen was het toch echt tijd voor Sjoerd en Sido om een stapje terug te doen. Na een prachtige aftermovie gemaakt door Ron Berendsen en het toetreden tot de X-waldussen zaten we voor korte tijd zonder prins.

Voor de pauze werd het publiek ook nog getrakteerd op de vrije dans van onze dansgarde Mooove. De mensen die goed hebben opgelet zagen meteen dat deze groep is uitgebreid met nieuwe meiden. Welkom bij de gezelligste vereniging van Silvolde! Na deze dans was het de tijd voor de tweede topper in onze buutton. Bekende Nederlander, Riza Tisserand, is een duizendpoot in de Nederlandse entertainment en dat hebben we geweten. Maar na al dit dans- en buutgeweld was het toch echt tijd voor de pauze en ons klaar te maken voor de prinsenpresentatie en dus de bekendmaking van Metwaldus de 59e.

De prinsenpresentatie stond dit jaar in het teken van vrijheid. Met alle oorlogen in de wereld vond de Metworst het belangrijk om meer vrijheid en plezier de wereld in te slingeren. De presentatie begon in de haven waar de bemanning van een onderzeeër emotioneel afscheid nam van hun geliefden. De mannen begonnen aan een zware tocht en kwamen onderweg onder vuur te liggen. Er ontstond een gevecht met de vijand, waarbij het Molentje trilden op haar fundering. Explosies volgden en alle mensen in de zaal genoten een kwalitatief hoge 4D belevenis. Wind, water, rook, licht, beeld en geluid vulde de zaal. De opmaat naar de onthulling was begonnen en aan het eind deze knallende presentatie stonden onze nieuwe hoogheden op het podium.

Nadat Metwaldus de 59e was geïnstalleerd en voor het eerst had plaatsgenomen zijn desk sloten onze meiden van X-treme de avond knallend af met hun gardedans voor de nieuwe hoogheid. Vervolgens was het moment daar voor Jeugdprins Liam en adjudant Sven om te felicitaties over te brengen. Na deze felicitaties was het de beurt aan de rest van alle aanwezigen en zorgde, op de afterparty, DJ Vakman Johnny ervoor dat we tot in de late uurtjes konden nagenieten van een geweldige avond.

Klik hier voor alle foto’s van de prinsenpresentatie gemaakt door Iris Epping.
Klik hier voor alle foto’s van de afterparty.
Klik hier voor alle filmbeelden gemaakt door Ron Berendsen.