CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Prinsen en Adjudanten op pad (3)

Zaterdag 26 januari hebben de gezamenlijke Prinsen en Adjudanten van de Metworst en de Foekepot hun 3e deel van de wagenbouwers bezoeken afgelegd.

Zaterdag 26 januari hebben de gezamenlijke Prinsen en Adjudanten van de Metworst en de Foekepot hun 3e deel van de wagenbouwers bezoeken afgelegd. Door een kleine miscommunicatie waren Metwaldus en adjudant Bas iets later (of zou het door de avond ervoor komen?) maar zulke dingen kunnen natuurlijk gebeuren met zo’n overvol schema. Het eerste bezoek van die dag was richting Held op Sök. Ook hier is de trent: "weurum naost de wagen lopen, a’j d’r ok op kunt staon?". Dit "bli’je stel" lag ook al flink op schema, dus voerden die dag eigenlijk ook niet veel meer uit dan wat eten, bier drinken en rond de wagen hangen. Waarmee de essentie van het wagenbouwen eigenlijk al uitgebreidt is toegelicht.

De helden op hun favoriete hangplek...
Rob van de Smaakpolitie zou zeggen:

En wat betreft dat eten: ook deze groep is gezegend met een goed geoutilleerde keuken: een (ongebruikt) koffiezetapparaat, een 2-pits gasprimus, een proper aanrechtje met ingebouwde muziekinstallatie en uiteraard de onvermijdbare frituurpan, met een inhoud waar Rob van de Smaakpolitie op zijn minst "niet blij van wordt". Waaruit maar weer blijkt waarom wagenbouwers tijdens de karnaval nooit ziek zijn, ze hebben alle bacillen al overwonnen voordat het feestgdruis lostbarst. Imuun zijn ze voor vogelgriep (inclusief rooievogelgriep), lassakoorts, ebola en zwarte pest. Alleen het karnavalsvirus, daar ontsnappen ze niet aan, maar daar zijn dan ook weinigen tegen opgewasen…. Kortom: ook bij de Held op Sök zit het wel snor tijdens de optocht, we zullen het gaan zien komende zondag.

Het volgende adres is de bouwplaats van De Metworst bij Wim van de Bult. Inclusief een doos fricandellen naast de gebruikelijke krat pils, anders kom je er bij deze jongens gewoon niet in. Ook deze heren liggen voor op schema blijkt, daar ook hier de werkinspanning van vanmiddag niet indrukwekkend is te noemen. De heren zitten gezellig in de kantine koffie te leuten en met elkaar te leuteren, wat ons de gelegenheid geeft om aan te schuiven om gezellig mee te leuten. Als dan dan iedereen uitgeleuterd is, wordt eendrachtig de bouwhal opgezocht om dan in favoriete wagenbouwpose, dus hand in de tes, de wagen te bewonderen.

Met trotse bewondering de eigen wagen bekijken....
Stef legt nog maar eens een portie frikandellen op het apparaat van McBult....

Ook hier wordt de techniek uitgebreidt toegelicht en gedemonstreerd. Het geheel wordt vanuit verschillende gezichtspunten bekeken, maar dat is bij deze wagen niet moeilijk, want dat kun je bij deze wagen doen zonder er omheen te lopen. Vooraf alvast een tip: kijk goed tussen de benen tijdens de optocht…. Tijdens het bewonderen van de wagen gooit Stef alvast de frikandellen op het beroemde automatische frikandellenomdraaienbakenverwarmingsapparaat (woordwaarde 111) van McBult. Ook hier worden de nodige biertjes dankbaar genuttigd, daar het in het frikandellenhok "knap deui is, ff vocht bi’jtanken". Vanuit het frikandellenhok is er echter nog een verassend gezichtspunt richting de wagen zoals u op de laaste foto kunt zien.

Een van de grote poppen lijkt een nogal opgewonden metworstje te zijn, echter uitgebreider onderzoek bewijst dat het toch wel een net mannetje is. De andere pop is geen katje om met blote handen aan te pakken, nee, ze is niet echt voor de poes, maar ook dat zult u met eigen ogen de komende zondag kunnen bekijken. De laatste frikandellen worden vakkundig genuttigd en de hoogheden verlaten de lokatie om zich voor te bereiden op weer een stevig feestje later die avond. De volgende, en laatste, wagenbouw bezoeksessie is woensdagavond 30 januari. Wordt vervolgd……

Hebben ze nu echt .....??? Zal toch niet!