CV de Metworst

Search
Close this search box.

Prinsen en Adjudanten op pad (1)

Zoals elk jaar gebruikelijk gaan de Prinsen en Adjudanten elk jaar een paar weken voor de optocht de diverse wagenbouwers af. Uiteraard ook dit jaar.

Zoals elk jaar gebruikelijk gaan de Prinsen en Adjudanten van De Metworst en de Foekepot elk jaar een paar weken voor de optocht de diverse wagenbouwers af. Uiteraard ook dit jaar. Maandag 21 januari was de eerste bezoekavond gepland. Als een stelletje poolse bouwvakkers togen Prinsen Metwaldus en Silvius en Adjudanten Bas, Gerwin en Walter er gezamenlijk in een busje op uit. Metwaldus had zijn fototoestel ter hand genomen, wat dan weer tevens de kwaliteit van de foto’s verklaard. De verlichting van de Kwantum? vraag Metwaldus.....Ja, dat staat er inderdaad op......
Adjudant Bas laat zien dat zijn biertrainingskamp vruchten heeft afgeworpen...... Gewapend met voldoende kisten bier en een doos flugel werd de tocht ingezet, waarbij adjudant Gerwin dit keer zonder TomTom de weg feilloos wist te vinden. Eerste adres: De Keet. Deze groep bouwt alweer enkele jaren een wagen en doen dat met gezond enthousiasme. Na een uitgebreide toelichting en het demonstreren van de techniek werd het eerste biertje vakkundig losgetrokken en ook de flugels vlogen al gauw spontaan in het rond. De problematiek over het vergaren van het diverse bouwmateraal werd ook gauw nog even besproken. Met goedkeurende blikken namen de hoogheden afscheid.
Volgende adres: de Droadnaegels. Adres: Terborgseweg 117. Hier had Metwaldus toch wat vraagtekens bij, daar hij liefdevol opgegroeid is op de Terborgseweg 83 en toch met aan zekerheid grenzende overtuiging dacht te weten dat nummer 117 niet bestaat. Dat bleek ook te kloppen, daar de onverlaat van de Draodnaegels die verantwoordelijk was voor de opgave, niet geheel betrouwbaar leek in deze, het bleek de Silvoldseweg te moeten zijn. Maar de lokatie werd toch gevonden. De geliefde pose van de Draodnaegels....... handen in de tes en een pot bier
Adjudant Wally met de onvermijdelijke pot bier in de hand Na een uitgebreide check van de identiteitsbewijzen werd dan toch maar weer de frisdrank ingeladen en een kist bier achter uit de bus getrokken. Je wilt tenslotte als Prins niet beschuldigt worden van verstrekken van alcohol aan minderjarigen…… Ook hier werd de wagen aan een intensief onderzoek onderworpen, waarbij vakkundig door de heren adjudanten werd geconstateerd dat het onderstel van een caravan kwam, wellicht uit eigen ervaring? Nadat Prins Silviua eindelijk was uitgebeld konden we op weg naar het volgende adres.
Besloten werd om de wagenbouwers van de Kroezenhoek in te lassen, daar tijdens de planning van deze tripjes het adres nog niet bekend was. Melkveehouderij "De Grote Kroeze" werd algauw gevonden, en eigenaar Hans liet ons bij de wagen. We mochten helaas uit concurrentie overwegingen de wagen niet fotograferen, echter er een blik op werpen was wel toegestaan. Dat deden wij dan ook zonder blikken of blozen. De wagen ziet er bijzonder geconserveerd uit en als u er tijdens de optocht een blik op werpt, zal deze tussen al die andere blikken zeker niet opvallen. Zonder blikken of blozen wist Hans te vertellen dat de wagen eigenlijk ook al klaar is en dus gingen wij met goedkeurende blik weer in ons Poolse busje zitten. Ook konden wij nog een blik werpen op het foldertje van vrouw Marga, daar zij op dit adres tevens het entertainmentbedrijf "Kidspret Grote Kroeze" runt. Hier kunnen groepen kinderen een leuke middag beleven of u kunt er uw blikken bruiloft vieren. Het foldertje werd met een mysterieuze blik door adjudant Bas in zijn binnenzak gestopt…..
Het laatste adres van deze avond waren de wagenbouwers van "Drink met maten", bij Metwaldus de 42ste Jurgen ten Have in de schuur. Voorheen de wagenbouwers van de Bontebrug, heeft deze groep al ettelijke, waaonder diverse 1e, prijzen in ontvangst mogen nemen, dus wij waren zeer benieuwd naar hun productie. Nu bestond de productie van deze avond vooral uit slappe grappen en zinloze opmerkingen, hete frikandellen en veel bier drinken, maar de wagen zelf ziet er weer veelbelovend uit. Bier, gezelligheid en frikandellen: al ut goeie kump in drieen!
Bouwer Marcel lacht wel, maar de hoogheden hadden toch mooi de witte wijn vergeten..... Deze groep wagenbouwers weten hun materialen goed te gebruiken en de techniek zit ook weer goed in elkaar. Het kan zijn dat bij het passeren van Herberg Jan de borden van tafel gaan in het restaurant, maar dat zien ze dan wel weer. Na een gezellig uurtje met deze bouwers werd stilaan de terugtocht richting ’t Molentje weer ingezet. Al met al weer een mooie avond. Op naar de volgende: woensdagavond zijn de volgende groepen aan de buurt.