CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Prins Metwaldus de 47ste

fallback image post metworst

Ruud Huls, kleinzoon van Grootvorst Jan Huls is vanavond uit het kanon geschoten om Prins Metwaldus de 47ste te worden. Zijn adjudanten zijn Dennis Schwartz en Niek Keijser.

De hoogheden van het karnaval 2010 Vlnr Niek Keijser, Ruud Huls en Dennis Schwartz

Ruud Huls, kleinzoon van Grootvorst Jan Huls is vanavond uit het kanon geschoten om Prins Metwaldus de 47ste te worden. Zijn adjudanten zijn Dennis Schwartz en Niek Keijser.

Vanavond werd de start van het carnavalsseizoen gevierd bij CV De Metworst. In een sfeervolle zaal werd dus Ruud Huls vanuit een kanon, zittend op een kanonskogel naar binnen gelanceerd. Na twee maal koning te zijn geweest bij de daklozenparty, mocht hij zich vandaag tot Prins bij De Metworst kronen.

De hoogheden van het karnaval 2010 Vlnr Niek Keijser, Ruud Huls en Dennis Schwartz
De dansgarde zette weer hun beste beentje voor

Het bijzondere hierbij is dat dit precies 44 jaar na zijn opa Jan Huls gebeurde. Deze is inmiddels benoemd tot grootvorst bij De Metworst. Als adjudanten kwamen dus Niek Keijser en Dennis Schwartz uit het kanon. Niek is al jaren Raad van Elf lid bij De Metworst en de ouders van Dennis zijn één van de eerste leden bij De Metworst. De heren bleken ook over een goede muzikale stem te beschikken en gooiden er direct een meezinger uit. Hierbij daagden ze de Kroezenh¢kers en de nieuw geformeerde M-band uit om dit liedje in te studeren. Want het moet de carnavalskraker van 2010 in Silvolde worden.

Het motto aankomend jaar is: Vaak bu’j te bang. Vaak bu’j te bang geldt in ieder geval niet voor deze heren; zij zetten gelijk stevig de toon. Niet alleen deze 3 heren maakten overigens het debuut op het Metworstpodium, ook trad de M-band deze avond voor het eerst op. Een zevental ras artiesten die samen de pannen van het dak spelen! Deze avond was het repertoire nog beperkt, maar tijdens het komende carnaval zullen ze zeker nog van zich laten horen. Naast deze twee hoogtepunten viel er nog veel meer te genieten van o.a. Potver3 met Stevie Wonder, Mega Blindie en Danny Blind, de Kroezenhøkers en de MMM-girls.

Potverdrie met MegaBlindie, Stevie Wonder en Danny Blind
De heren gooiden nog eenmaal de beuk d'r in

Een treurig moment was het afscheid van de “oude” Prins en Adjudanten. Kwamen ze vorig jaar nog als 3 in de knop staande berken op. Dit jaar gingen ze af als een tuinhekje, slagboom en brandhout. Kortom; de heren waren op. Meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum

De kroezenhokers ons vertrouwde huisorkest De M-band speelde direct de pannen van het dak