CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Potstoten CV De Metworst

…en met een geweldige stoot uit de linkerhoek raakten ze elkaar… de witte en de rode bal.

…en met een geweldige stoot uit de linkerhoek raakten ze elkaar… de witte en de rode bal. De hoofdrolspelers van deze avond. Zo opende Prins Metwaldus de 51ste het jaarlijks terugkerende potstoten van CV De Metworst.
 
Was het vorig jaar Johnnie van Ree die de hoofdprijs, het 111 delig servies, het kunnen er iets meer of minder zijn, in de wacht sleepte, dit jaar zou het aantal deelnemers wederom overtroffen worden. Meer dan 45 personen hadden zich om 21:00 uur verzameld rond het groene laken in de residentie van de Metworsten, ’t Molentje om mee te strijden naar de zo velbegeerde hoofdprijs.
In de eerste ronde was het nog een beetje aftasten. Hopen dat je voorganger een niet te moeilijke volgende stoot voor je aflegde zodat je nog een ronde mee kon blijven doen. In de tweede en laatste ronde, waar het dus ging om de “Hoofdprijs”, was het zaak om zelf te overleven en zorgen dat je tegenstanders uitgeschakeld werden. Al ging het, in beide ronde, natuurlijk gepaard met veel gelach en de nodige drankjes.
 
Maar niet alleen om de prijzen werd gestreden, iedereen had wel iets uit zijn of haar kerstpakket meegebracht wat als prijs diende, ook werd er terug gekeken op het afgelopen jaar. De mooie en goede momenten werden nog weer even naar boven gehaald. Hoe waren jou kerstdagen was een veel gehoorde vraag. En daar doe je het allemaal voor.

Voor Adjudant Arjan de eer om de tweede rond te beginnen. Met als inzet de hoofdprijs, zoals al eerder aangegeven, het 111 delig servies, werd er vanaf het begin al gestreden. Al snel werd de winnaar van vorig jaar, Johnnie van Ree, “van de mat geveegd”. Ondanks zijn jarenlange ervaring als biljarten, lukte het hem deze keer niet de rode bal met de witte bal te raken. Helaas, uitgeschakeld. En zo vielen de slachtoffers, stuk voor stuk. Op het aller laats, X-Waldus Chantal Heuvels en Adjudant Arjan bleven nog over. Wie zou het dit jaar worden, de winnaar van het 111 delig servies, Adjudant Arjan… of toch een X-Waldus. En spannend was het. Leek Chantal een bijna onmogelijke bal te hebben neergelegd, met een haarzuiver schot, of was het een stoot… was het raak. Toch moest de Adjudant zijn meerdere erkennen in X-Waldus. Helaas voor Arjan miste hij de rode bal en mocht Chantal Heuvels, als troste winnares, zich op de lijst van winaars van het 111 delig servies bij laten schrijven.
 
Rest mij jullie nog drie dingen te vertellen. Als eerste: de winnaar van de eerste ronde was Dennis Schwartz. Als tweede wil ik u allen danken voor de gezellige avond en als derde wens ik u allen een heel fijne jaarwisseling en een voorspoedig en gezond 2014.