CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Potstoten bij en met CV de Metworst

Zaterdag 19 december jl. was het dan weer zover.

Zaterdag 19 december jl. was het dan weer zover. Het jaarlijkse potstootavondje in onze eigen residentie Café en Zalencentrum ’t Molentje.
 
Dit jaar deden er 38 mensen mee met het potstoten. Een ieder had traditiegetrouw een prijsje meegenomen. Ook de titelverdediger van vorig jaar, niemand minder dan de enige echte Johnny van Ree, was op deze mooie Metworstavond aanwezig en had het mooie Metworst-servies (de ‘wissel trofee’) meegenomen. Dit jaar had hij twee andere geduchte tegenstanders in de personen Jeroen Pothoff en Metwaldus de 53edie vooraf al als echte kanshebbers werden gezien.
 
In totaal werden er drie rondes gespeelt en in de derde en laatste ronde ging het om de hoofdprijs van de avond, het felbegeerde Metworst servies. Duidelijk was dat, ondanks dat deze mooie avond al enkele jaren traditiegetrouw plaats vindt, het voor sommige toch nog wel een hele klus was om een (in vaktermen te spreken) carambole te maken. Sommige werden vakkundig begeleid/geïnstrueerd, anderen keken van een afstand toe, maar snapten er niet veel van en vroegen aan de zijlijn om nadere uitleg.
 
Om 24:00 uur werd nog even een ‘lang-zal-hij-leven’ te gehore gebracht voor mister Bob de Bouwer, Gertjan Schoppers. Hij werd weer een jaartje ouder en de wijsheid die daar mee gepaard gaat spatte er van af. Ed overhandigde hem een pilsje om zijn nieuwe levensjaar meteen goed in te gaan.
 
Al met al kunnen we weer terug kijken op een fantastische, en meeste belangrijke nog, gezellige avond en met een misschien wel vooraf getipte winnaar: Metwaldus de 53e (Erik ter Voert)!
 
Metwaldus de 53e kan en mag dus een jaarlang de maaltijden gaan nuttigen van het prachtige Metworst servies. Geniet daarvan en wij zien de foto’s het servies graag in gebruik graag verschijnen hier op de site J.
 
Volgend jaar, op een nog nader bekend te maken datum, zal hij dus zijn titel kunnen verdedigen, wie weet, prolongeren. Komt dat allen zien!!