CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Poggen Kieken

fallback image post metworst

Afgelopen zaterdag zun de hoogheden van de Foekepot bij Metwaldus op bezoek geweest om te helpen met pogge sni’jen.

ff poggen kieken

Afgelopen zaterdag zun de hoogheden van de Foekepot bij Metwaldus op bezoek geweest om te helpen met pogge sni’jen. Dit naar aanleiding van het carnavalaafeest, hier kwam Metwaldus per abuis in het bezit van de scepter van Silvius. Om zijn dankbaarheid te tonen bood Silvius aan om een keer samen met zijn adjudant te komen helpen. Het leek er even op dat het er niet meer van zou komen maar adjudant Roy wilde zo graag naar de boerderij van Metwaldus dat het zaterdag moest gebeuren.

ff poggen kieken
Wat een schatje

Met nieuwe klompen, mondkapjes en blauwe handschoenen vertrokken ze richting Rabelingstraat. Na duftig telefonisch navigeren door adjudant Dennis en Niek kwamen ze aan op de plaats van bestemming. Ook de persoplichter van de Foekepot was er even bij. Na een aantal kiekjes in de paardenstal, werd er aanstalten gemaakt om te beginnen in schuur 5. Hier aangekomen waren al verschillende generaties Huls druk in de weer met poggen sni’jen.

Vrijwel direct kreeg Silvius het letterlijk aan de stok met grootvorst Jan Huls, de grootvorst gaf hem een tik met zijn stok en zei: citeer: De foekepot in mien huus, ut mot niet gekker worden, wat gebeurt er toch hier? En nog wat onverstaanbaar gemopper. Één van de lijfspreuken van grootvorst Jan is “aj maor goed met mekaar kunt” of hij dit mompelde is ons niet duidelijk geworden. De PO had zijn rolletje binnen korte tijd vol en ging er toen opvallend snel weer vandoor… Voor Silvius en zijn adjudant bleef het bij kijken en vasthouden waarna er een rondje over het bedrijf werd gemaakt. Hierbij viel het ons erg op dat de varkens verdacht vaak moesten pissen als Silvius langskwam.

ff lachen...
Ik bun wat kwiet...

Echte metworsten dus. Het was een mooie morgen zo samen met de jongens van de Foekepot. De motto’s kloppen als een bus; Vaak bu’j te bang om pogge te snij’en moar geef d’r een slinger an en alles kump goed!