CV de Metworst

Search
Close this search box.

Peter Arentz zittingspresident af

fallback image post metworst
Zittingspresident Peter Arentz werd net als elk jaar door voorzitter Ibe Bongers het podium op geroepen, dit keer om afscheid te nemen…

Het was een avond die mede in het teken stond van afscheid. En dat bleek al na de eerste klanken. Zittingspresident Peter Arentz werd net als elk jaar door voorzitter Ibe Bongers het podium op geroepen. Onder zijn welbekende tune “Wat zullen we drinken” bestormde Peter zoals altijd met ongekend enthousiasme de zaal. Uiteraard voorzien van een goed glas bier. Eenmaal het podium bestegen, gaf Peter aan te zullen stoppen als zittingspresident en wel meteen! Ibe schrok en dacht hardop: “Hoe nu verder?”

Peter wilde de Metworst niet met een lege desk op het podium achterlaten en had al een opvolger gevonden. De spanning in het publiek nam toe toen Peter hem aankondigde. Een andere herkenningstune klonk door het ’t Molentje, waarna Robbie Nas naar voren kwam als de nieuwe zittingspresident.

Nadat Peter zijn functie met bijbehorende steek had overgedragen, volgde een ongekend lange staande ovatie voor de man die het publiek jarenlang heeft voorzien van prachtige humorvolle presentaties.

Ibe Bongers nam als voorzitter het woord en roemde de vele functies die Peter de afgelopen jaren heeft bekleed. Na te zijn begonnen als adjudant, kwam hij al snel als zittingspresident in het bestuur. Daar bleef het niet bij. Hij nam plaats in de programmacommissie. Was een begenadigd tekstschrijver. Werd dichter der Metworsten voor diverse meiboom-activiteiten. Stond als buutreedner op het podium en als klap op de vuurpijl werd Peter in 2008 jubileumprins. In dat jaar stond hij tevens aan de wieg van het welbekende Metworstbier. Sinds vorig jaar bekleedt hij ook de taak als voorzitter van X-Waldus.

Kortom een man die niet graag stil wil zitten. Toch noodzaakt zijn huidige werk om afscheid te nemen als bestuurslid en zittingspresident. Iets wat wij allen betreuren voor de man die in het oprichtingsjaar van De Metworst, 1964, is geboren.

Tot slot werd Peter onderscheiden met de titel Saussion d’Honneur. In stijl met zijn eigen tune verliet hij onder luid applaus het podium, voorzien van een literglas koel schuimend bier. Het is aan Robbie Nas om deze zware taak over te nemen. En dat deed hij deze avond vol verve. Alles onder toeziend oog van Peter Arentz, de man die het zittingspresident zijn letterlijk en figuurlijk groot heeft gemaakt!