CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

P&Abij Optimaal FM

fallback image post metworst

Nog maar net bekomen van de spectaculaire prinsenpresentatie had Metwaldus de 49ste en zijn Adjudant zaterdagmorgen al vroeg de eerste officiële verplichting.

Nog maar net bekomen van de spectaculaire prinsenpresentatie had Metwaldus de 49ste en zijn Adjudant zaterdagmorgen al vroeg de eerste officiële verplichting. Het leek erop alsof ze niet weg waren geweest uit onze residentie ’t Mölleke. Zo fris keken beide hoogheden om goed 09:30 uur al weer uit de ogen. De nachtrust was voor beide kort geweest maar voorlopig voldoende. Metwaldus had zelfs bij het naar bed gaan met zijn ega gezegd dat zij voor het eerst in haar leven naast een prins in bed lag!

P&A met een heerlijke taart van Jos de Bakker
Wat hi'j mik, dat smik!

Om goed kwart voor tien arriveert ook onze weerboer van het Oosten Gerrit Vossers bij ’t Molentje. Voordat ze kunnen vertrekken wil onze Minister van Informatie nog enkele officiële kiekjes maken. Die van de avond ervoor waren wel heel erg mistig geworden… Vervolgens stuurt Gerrit samen met P&A, secretaris Jos en de nieuwbakken voorzitter Peter de hele delegatie eerst nog even langs Jos de Bakker om daar traditiegetrouw een mooie slagroomtaart op te halen. En wordt koers gezet richting de studio van Optimaal FM waar Alard Ross met zijn programma "Van moj’n tot goedgaon" wacht op de nieuwe hoogheden uit Zillewold.

Aangekomen bij Optimaal FM zie je Alard Ross al glunderen. Alard kent inmiddels de traditie dat Gerrit de hoogheden van De Metworst presenteert in zijn zaterdagmorgen radiouitzending. "Maor ie hebt ze nog nooit zo kort nao de 11 vd 11 mit gebrag" zei Alard tegen Gerrit. Hier was onze Gerrit toch een beetje door van slag en gooide zowaar de beker chocomelk van Alard over de desk. De stemming zat er gelijk goed in en beide hoogheden genoten zichtbaar met volle teugen van hun eerste officiële optreden op de radio. Tussen de verschillende verzoeknummers dweilde Gerrit nog ff de resten van de chocomel op en werd de slagroomtaart door Metwaldus aangesneden.

Woorden overbodig
Ook volop plezier bij het maken van live radio

In zijn eerste radio optreden vertelde Metwaldus de 49ste nog even van minuut tot minuut hoe spectaculair de presentatie was geweest. Gerrit vertelde in zijn weerproatje nog even het "vaste" 11e van de 11e weer. Was het vrijdag de 11e van de 11e al rond de 11 graden geweest, ook de komende dagen zou de temperatuur van de 11e van de 11e aanhouden met 11 graden. Kortom, het carnavalseizoen is begonnen!

Nog wat sfeer kiekjes Ut blif leuk op de radio
De taart wordt aangesneden en Gerrit zag dat het goed was En uiteraard presenteerde Gerrit nog ff live 't weer om 11 veur 11