CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

P&A stellen zich voor

Nu de officiële foto’s zijn gemaakt, wordt het tijd dat de hoogheden zich iets uitgebreider gaan voorstellen!

Nu de officiële foto’s zijn gemaakt, wordt het tijd dat de hoogheden zich iets uitgebreider gaan voorstellen!

Laten we beginnen met Erik Theodorus Maria ter Voert, of te wel; Prins Metwaldus de 53e Erik ter Voert! Deze kroegbaas is 43 winters jong en gelukkig getrouwd al zegt hij zelf. Veel vrije tijd heeft onze hoogheid niet. Naast het runnen van cafe ’t Centrum spendeert hij veel tijd bij Sportclub Silvolde, onder andere als assistenttrainer. Maar ondanks zijn drukke leven heeft Erik niet lang na hoeven te denken toen Peter Pruijn hem belde met de vraag of hij Prins Metwaldus de 53e wilde worden bij CV de Metworst. Natuurlijk ging Erik hier tijd voor vrij maken en mochten wij hem kapen gedurende het carnavalsseizoen 2015-2016!

Naast Prins Metwaldus staat aan zijn ene zijde Bertroy ‘Bert(je)’ Navis. Je weet wel; van de bakker! Al werkt hij nu zelf bij Jordens hekwerken. Deze vrijgezellige vent geeft recht voor zijn raap toe dat hij 3×11 lentes jong is. Ook al droomde hij er vroeger van om Prins te worden en heeft hij alvast kunnen oefenen als raadslid bij de Jeugdcarnaval, nu staat hij als rechter (of linker) hand ‘Adje Bertje’ naast Prins Metwaldus!

Aan zijn andere zijde staat Nick ‘Nixx’ Gries. Deze vrijgezellige man is 12 jaar geleden 25 jaren oud geworden. In het dagelijks leven is Nick lekker pedagogisch verantwoord bezig als pedagogisch begeleider op voor-, tussen- en naschoolse opvang. Nadat hij vroeger droomde van een eigen spelshow presenteren op tv met veel humor en lachwekkende spelletjes, staat hij nu te schitteren naast Erik als ‘Adje Nixx’! Gelukkig heeft hij hier ervaring mee, want hij was (25 jaar geleden) al adjudant bij de Jeugdcarnaval.

14 november 2015 was het dan zover; tijdens het swingende nummer ‘Lets get ready to rumble’ kwamen eerst Nick en Bertroy het podium op gestuiterd. Maar de echte klapper kwam toen enkele seconden later Erik ter Voert er achteraan gesprongen kwam als Prins Metwaldus de 53e! Maar hoe hebben de heren zich op dit grootse moment voorbereid? Volgens Erik was dit ‘kort maar krachtig’ en zijn adjudant Nixx gooide het op zijn levensmotto: ‘Alles kump goe!’. Bertje heeft nog geprobeerd zijn zenuwen weg te drinken, maar dit was niet helemaal gelukt… “Maar euh, wel met kleine slokjes hè!” grapt Erik er meteen achteraan.

Alle drie de mannen hebben wel iets met carnaval. Erik denkt dan vooral aan het werken in zijn eigen toko tijdens deze dolle dagen. Zijn eerste herinnering aan CV de Metworst gaat al ver terug, namelijk toen Theo Jansen en Casper Gerritsen P&A waren.  Ook Nick viert al een tijdje carnaval. Dit heeft hij zelfs al eens bij De Metworst gedaan, waar hij ooit al eens, het tot nu toe één na kortst zittende, Raad van Elf lid is geweest. En Bertroy heeft ook al wel eens een Pronkzitting bezocht, maar houdt zich vooral op de achtergrond en bekijkt alles rustig van een afstandje, vanaf zijn favoriete plekje; vanaf de teek.
Alle drie vinden ze het een eer dat ze gevraagd zijn als Prins en Adjudanten bij CV de Metworst en verwachten dat het carnaval dit jaar een feest wordt om nooit te vergeten. Het wordt een en al gezelligheid en dit gaan ze samen doen met de andere verenigingen; De Foekepot en De Jeugdcarnaval. Alleen ziet Erik wel op tegen zijn personeelsplanning bij ’t Centrum met deze dagen… Bertroy hoopt alleen maar dat hij alles overleefd, maar Nick gooit daar meteen weer een ‘alles kump goe’ tegenaan!

Als we vragen waar P&A aan denken bij het woord ‘carnaval’ is het eerste woord dat bij iedereen naar boven komt ‘BIER’! En daarna komt o.a. verkleden, feest, lol en brak. Maar Bertroy weet het mooi te beschrijven met de drie woorden: ‘Vier dagen feest’! Ze gaan er een topjaar van maken samen met alle enthousiaste mensen bij CV de Metworst en met heel carnaval vierend Zillewold! Alaaf!<