CV de Metworst

Search
Close this search box.

Oprichtingsvergadering oud Prinsen- en Adjudanten

Afgelopen vrijdag voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie…

Afgelopen vrijdag voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie is de oprichtingsvergadering geweest van het comitee voor Oud Prinsen- en Adjudanten van CV de Metworst. Een door het bestuur ingestelde commissie, bestaande uit Jurgen Helming, Gerwin Vreeman en Peter Arentz, heeft gedurende december alle Oud Prinsen- en Adjudanten benaderd om te peilen of er animo was voor een Oud P&A Comitee en de respons was overweldigend. Het merendeel van de oud Hoogheden bleek het initiatief te kunnen waarderen.

Grootvorst Jan heeft het hoogste woord...
Grootvorst Jan Hulst opent het buffet...

Derhalve werd besloten om op vrijdag 12 januari een oprichtingsvergadering te houden. Hetgeen nu al een historische datum in de Metworst geschiedenis genoemd mag worden.
Een 30-tal Oudhoogheden wisten de weg naar hun geliefde residentie ’t Molentje te vinden. Na een korte inleiding door Peter Arentz nam Grootvorst Jan Huls het woord om een en ander over de ontstaansgeschiedenis van de Metworst te vertellen, waarbij hij af en toe werd aangevuld door Jan Heuvels.

De eeste ideeën gingen daarna over tafel waarna de gemoedelijke vergadering onderbroken werd door een lekker buffet, geopend uiteraard door Grootvorst Jan zelf. Hij moest er vooraf wel eerst een borrel voor drinken, want "eaten in gezelschap zonder een borreltje veuraf, dat geet natuurlijk neet".

Na het buffet ging de vergadering verder en na het nuttigen van enkele borrels meer werden ook al de eerste liederen gezongen. Ook werd het nummer "mien fensterken", op CD gezet door Grootvorst Jan, ten gehore gebracht.

De zittende Metwaldus Prins Ruud, kleinzoon van Grootvorst Jan, liet zich tussentijds natuurlijk ook even zien met zijn adjudanten, om te zien hoe dat er zo uitziet als zij afgetreden zijn.
Na een gemoedelijke vergadering, waarbij zowel oud als jong zich lieten horen, ging de vergadering uit elkaar met de intentie om op korte termijn met de geopperde ideeën aan de slag te gaan.
De "oudere garde" bleef nog even lekker nazitten in de zaal om onderling nog wat verhalen uit de oude doos uit te wisselen, hetgeen boeiende verhalen opleverde.
Al met al een geslaagd initiatief, hetgeen zeker navolging zal vinden. We zullen toekomstig nog wel meer van deze oud Hoogheden horen…

Ook de Hoogheden van vorig jaar lieten het zich goed smaken...

Een Koninklijke tafel...

De Oud Hoogheden zijn het praten nog niet verleerd...