CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ons Pakhuus versus De Timp

Zaterdag 12 januari, de dag dat voor een select gezelschap een receptie werd gehouden in verband met de opening van het geheel vernieuwde “Ons Pakhuus”

Zaterdag 12 januari, de dag dat voor een select gezelschap een receptie werd gehouden in verband met de opening van het geheel vernieuwde “Ons Pakhuus” Zaterdag 12 januari, de dag dat voor een select gezelschap een receptie werd gehouden in verband met de opening van het geheel vernieuwde “Ons Pakhuus”. Naast de initiatienemers voor het behoud van “Ons Pakhuus”, muziekvereniging St. Radboud en Excelsior, waren vele vrijwilligers aanwezig, maar ook was er een delegatie van CV De Foekepot, Jeugdcarnaval en CV De Metworst van de partij. 

Rond de klok van 16:00 uur vertrokken de Voorzitter (Peter Pruijn), de minister van Informatie (Koen Heuvels) samen met Metwaldus de 50e en zien Adjudant richting het geheel vernieuwde “Ons Pakhuus”. Op locatie aangekomen was bij binnenkomst al goed zichtbaar wat er zich in de drie maanden ervoor had afgespeeld. Een hele andere entree door een grandioze verbouwing c.q. facelift die het voormalige Pakhuus heeft ondergaan. Een lekkere lichte en frisse uitstraling. Totaal anders dan het voorheen was. 

Na welkom te zijn geheten door naar de grote zaal (welke in de loop van de receptie werd omgedoopt tot “Eko Theaterzaal”), alwaar wij al een uiterst goed gevulde zaal aantroffen. Hoewel het een goed gevulde zaal betrof konden wij als Metworsten niet om de bar heen. Namelijk een rood/witte bar! Hoe mooi kan het zijn! Gedurende de receptie welke door Camiel Steverink (?) op leuke wijze aan elkaar werd gepraat, kwamen ook nog andere sprekers aan bod, zoals Gerard van Balveren (Gemeente Oude IJsselstreek), Tonnie Geerts (bestuurslid Stichting “Ons Pakhuus”), Egbert Hermsen (voorzitter Silvolds Belang). Vanuit de gemeente en het bestuur van Stichting “Ons Pakhuus” kwam van ‘elke kant van de tafel’ een verhaal over het gehele traject. Daarnaast kwam vanuit Silvolds Belang de felicitaties aan het bestuur, maar ook werd het belang van een dergelijk centrum zoals “Ons Pakhuus” bedoeld is aan bod.

In de pauze was er de gelegenheid om het geheel verbouwde “Ons Pakhuus” te bewonderen. Uit de ronde die wij hebben gemaakt kon je echt zien dat er in die drie maanden tijd gigantisch veel was gebeurd. Tuurlijk waren er zo links en recht een paar kleine opleveringspuntjes, maar het resultaat mag er overall zeker wezen!  Na de pauze kwam toch wel het hoogte punt van de receptie. Een gezamenlijk optreden van de twee muziekverenigingen welke zich mogen herbergen in “Ons Pakhuus”: St. Radboud en Excelsior.
 
Voor meer informatie voor onder meer de zaken waarvoor “Ons Pakhuus” gebruikt is en kan worden kun je de website van “ Ons Pakhuus” bezoeken op: www.onspakhuussilvolde.nl

Helaas konden wij niet doorzakken zoals het normaal gesproken Metworsten betaamt. Nee, er stond nog wat anders op het programma en dat was toch ook zeer zeker niet het minste. De Pronkzitting in Megchelen bij CV De Timp. De delegatie van de Metworst die afreisde naar Megchelen was een mooi clubje. Naast uiteraard Metwaldus de 50e (onder toeziend oog van zijn vrouw Christel) en zien Adjudant waren Peter en Janet Pruijn, Bertus Hogeweide, Gerrit Vossers, Rene en Ingrid Roordink, Jurgen ten Have en Yvette van Aken, Leo Vreeman, Marcel Tangelder en Richard Bongers van de partij.
 
Tijdens de nieuwjaarsborrel van de gemeente Oude IJsselstreek, alwaar ook CV de Foekepot aanwezig was, hadden we al afgesproken om, mede in het kader van het totaal carnaval in Silvolde, samen naar de Pronkzitting te gaan. Ook de Foekepot reisde met een man of 15 af naar Megchelen. Een mooi busje vol dus, ten minste we dachten aan een mooie bus, maar het bleek een blauwe te zijn….
Maar goed, wij van de Metworst offerden ons wel op en vertrokken rond de klok van 19:00 uur van de Markt in Silvolde naar Megchelen. Aangekomen bij Ter Voert in Megchelen, alwaar de Pronkzitting plaats vond, bleek dat men in Megchelen bang was voor strubbelingen tussen de ‘concurrerende’ carnavalsverenigingen uit Zillewold. Voor de Foekepot was aan de ene kant van de zaal een tafel gereserveerd en aan de andere kant van de zaal mochten wij als Metworsten plaats nemen. Dit vonden beide partijen jammer, maar in het kader van de mensen verdeling in de zaal had de organisatie van de Pronkzitting deze indeling gekozen. Het mocht de pret niet drukken. De Pronkzitting van De Timp bestond uit diverse acts, zoals wij dat ook van onze eigen Pronkzittingen gewend zijn. Het enige verschil is dat er tijdens de Pronkzitting van De Timp eveneens het aftreden van de oude Prins (Roy de 1e) en Adjudant (Danny) op het programma stond, alsook de bekendmaking van de nieuwe Prins (Antoine de 1e) en Adjudant (Sander).
Tijdens de avond was toch wel sprake van enkele hoogte punten. Het eerste hoogte punt was de buutrede van “Bennie Blind”. De rode lijn in zijn buut waren de Paralympische Spelen in Londen. Geweldige grappen zaten er tussen. Het volgende hoogte punt was een zeer bekende act binnen de Zillewoldse gelederen. Met hulp van de Foekepot (exact dezelfde act als welke de Foekepot ten toon spreidde tijdens hun pronkzitting in 2012) zette enkele raad van 11 leden de welbekende ‘skischoen’ of ‘zweepslag’ act neer. Het blijft toch een mooie en leuke act om te zien. Het laatste hoogte punt was toch wel de Brabantse buutrede van ”Hannes de honderdjarige”. De rode draad in deze act was toch wel “onze Trui” die het toch verschillende keren moest ontgelden, maar ook de modernisering vond de honderdjarige Hannus zo nu en dan maar lastig.

Zoals ook wel te verwachten was, mochten Silvius met zien Adjudant en Metwaldus de 50e met zien Adjudant nog even naar voren komen. De hoogheden van de Foekepot hadden een stukje voorbereid. Metwaldus en zien Adjudant hadden van te voren besloten niets voor te bereiden, maar in te spelen op de avond c.q. de nieuwe Prins en Adjudant van De Timp.

Het hielp zeker dat de voorzitter, zoals een goede voorzitter betaamt, meteen al een paar steek woorden had opgeschreven tijdens de bekend maken van de nieuwe hoogheden van De Timp met het Motto: Krek wak wol (de hoogste functie van het Timpenhol). Na een zegje te hebben gedaan en de nieuwe Prins en Adjudant te hebben gefeliciteerd en succes/plezier te hebben gewenst kregen de hoogheden van beide Zillewoldse Carnavalsverenigingen een onderscheiding overhandigd.
 
Al met al een zeer sfeervolle avond, maar ook aan deze kwam een eind. Na het einde van de Pronkzitting nog een after party in het café met DJ Raymond van Osch. Een goed gevuld café en ook hier weer boordevol gezelligheid en sfeer. De tijd vloog dus ook voorbij en voor wij het wisten was het al weer 01:30 uur. De ‘taxi’ stond weer voor de deur dus tijd om af te zwaaien.
 
Gedurende de terugreis was het toch wel de Metworst die voor het meeste kabaal zorgde in de bus, dus naar alle waarschijnlijkheid was de chauffeur maar wat blij dat hij dan uiteindelijk bij ’t Molentje arriveerde. De meeste Metworsten stapten uit de bus en besloten nog een afzakkertje te nemen in de eigen residentie. Hier ging het feest gewoon nog eventjes door! Wederom een fantastische avond met de Metworst en wij zeggen op naar de Pronkzitting van CV de Knunnekes in Grolle op 18 januari a.s.!

Alaaf! Alaaf! Alaaf!
Metwaldus de 50e en zien Adjudant!

Voor de foto's kijk ff in het fotoboek