CV de Metworst

Search
Close this search box.

Op bezoek bij de Metworst…

fallback image post metworst

De Pronkzittingen bij De Metworst worden niet alleen door de "gewone man/vrouw" bezocht…

De pronkzittingen zijn deze tijd niet meer iets voor alleen de "gewone burger" maar zijn ook bij vele verenigingen in trek.

Jaarlijks bezoeken diverse verenigingen elkaars pronkzitting. Niet om eens bij elkaar in "de keuken" te kijken maar uiteraard vooral voor de gezelligheid en het "veurgluuien" naar de karnaval toe.

Metwaldus ontvangt....

Ook de pronkzittingen van CV de Metworst zijn bij diverse verenigingen in trek. Zo bleek ook tijdens de afgelopen zittingsdagen. Sommige verenigingen bezoeken onze pronkzitting al jaren, o.a. de jeugd, Foekepot, De Zinkputters. Sommigen waren voor de eerste keer van de partij, zo ook de Knunnekes uit het plaatselijke Groenlo.

Metwaldus deelt uit...

Zij hebben de traditie niet met lege handen te komen. De woordvoerder van de vereniging nam met een afvaardiging voorafgaand aan de vrijdagavondzitting in de kelder, het Metworst bolwerk bij uitstek in deze dagen, even het voortouw.

Hij sprak de leden van bestuur, raad van 11, overige aanwezigen en de hoogheden van de Metworst toe en bedankte de vereniging dat zij deze Pronkzitting mochten bezoeken. De persoon in kwestie spelde een aandenken op de kledij van Metwaldus, geheel in het teken van de stad Groenlo. Dat was echter nog niet alles. Want de ook de voltallige raad, als ook de bestuursleden ,werden overstelpt met cadeaus.

Niet te bang sprak Metwaldus de gulle gevers toe en sprak zijn bewondering uit voor de gasten uit Groenlo. Voorzitter Ibe Bongers gaf in zijn openingrede van de Pronkzitting aan blij verrast te zijn met de belangstelling van zoveel verenigingen. Hij wenste de bezoekers een aangename avond. En dat werd het…..

Wilt u ook als vereniging volgend jaar de Pronkzitting van de Metworst bezoeken? Neem dan contact op met de Minister van Schriefwark, Jos Onstein