CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onbekende bekende

fallback image post metworst

Je kent dat wel, een man die dagelijks zijn hond uitlaat, altijd op het moment dat je naar je werk wilt gaan.

Je kent dat wel, een man die dagelijks zijn hond uitlaat, altijd op het moment dat je naar je werk wilt gaan. Een jongedame die al jaren op het bankje bij het zwembad zit, starend in het water. Eigenlijk zijn het onbekenden voor je, maar eigenlijk ook weer niet. Iedereen kent wel iemand die je regelmatig ziet, maar waarvan je niet weet hoe ze heten en wat hun bezig houdt. Je moet ook niet willen praten met deze onbekende want dan worden het bekende. Ik wil zelf een naam en wat hen bezig houdt verzinnen voor mijn onbekenden.

Zo noem ik de man met de hond, Mr. Dog en zijn hond Barry. Nog nooit heb ik met hem gepraat, maar al wel in een drol van Barry getrapt. Dit schept onbewust een band. Misschien is Barry wel net zo bekend als Lassie of Beethoven, kan hij praten en speelt hij in films. Misschien is Nathalie een kunstenares en is het zitten naast een zwembad een inspiratiebron voor haar. Mogelijk maakt ze de meest fantastische werken die iedereen mooi vindt, maar ik niet. Wellicht zijn haar gedachten een luchtbel die zodra deze het oppervlakte water raakt, kapot knapt.

Recentelijk was ik bij de voorverkoop van de kaarten voor de pronkzittingen van CV de Metworst. Terwijl ik achteraan in de lange rij aansloot, zag ik hem zitten, aan de hoek van de bar, Bol.com!. Elk jaar op de zaterdag aflevering van pronkzittingen is hij er, vooraan zittend, midden voor het podium. Bol.com. Meestal gestoken in een keurig pak met bijpassend stropdas die zijn “bolle” postuur tracht te verbergen. Zijn olijke hoofd is voorzien van pretoogjes. Nippend aan een biertje hoor je zijn bulderende lach door de gehele zaal om dat geen op het podium gebeurd. Tegenover Bol.com, aan de andere kant van de tafel, zit altijd een iets wat kleinere vrouw met een permanentje. Misschien is dit zijn partner of wellicht zijn buurvrouw die hij jaarlijks meeneemt op uitjes naar de Zonnebloem, Bingo en de pronkzitting. Zij drinkt boswandeling of Sinas. Sinas! Mogelijk is ze dan de BoB. Wellicht verkleden ze zich dit jaar met carnaval wel als Bob en Annie de Rooy! Hopelijk blijft brommerpech hun dan bespaart.

Waarschijnlijk ben ik ook iemand zijn bekende onbekende en heeft men mij ook een naam gegeven. Een naam die bij me past… prins Metwaldus en heeft men er 2 beeldschone, vrouwelijke ,adjudanten erbij verzonnen…

A. In de Hoek