CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oliebollenweekend

Vrijdag 7 en zaterdag 8 december stonden in het teken van Oliebollen. Heel veel oliebollen.

Wat een weekend hebben we weer mogen beleven. Het begon allemaal vrijdag 7 december om 19.00 uur. Nou ja, voor sommige mensen al om 18.15 uur. Want zo vroeg stonden de Metworsten al in de rij voor kaartjes voor de Jubileumpronkzitting. In mum van tijd waren de kaarten voor de zaterdagavond Pronkzitting helemaal uitverkocht. 

Tijdens de kaartverkoop startte om 19.41 uur de Online en Live Oliebollenveiling. In een gezellig druk 't Molentje werd onder toezicht van veilingmeester Nick Gries het eerste bod geplaatst voor Metwaldus de 56e en zijn adjudant. Al snel liep het bedrag hoog op. Met verhogingen van elke keer ongeveer 11 werd het bedrag al snel meer dan 100 euro. Dat het bedrag zo hoog op liep was mede te danken aan boden van Gewichtsbeheersing Doetinchem, MRB Groep Ulft, 't Molentje, ForFarmers, Reudink B.V., Café 't Molentje, Sil.Gron.Tech, Harmoni Sound en carnavalsgroepen CV de Schoenveters en de Feestneuzen. Ook de hoogheden van de Foekepot kwamen een bod uitbrengen, al begrepen ze niet helemaal wat voor een soort bod. Vandaar dat ze ook aan kwamen zetten met een Foekebot. Aan het eind van de avond werd het erg spannend. De jongens van de Feestneuzen hadden met bijna 300 euro tot een paar minuten voor het einde het hoogste bod. Net voor tijd werden zij overboden door Harmoni Sound. Maar in de laatste seconden was het Catering Silvolde dat er met een bod van maar liefst 322,22 euro met de winst van door ging. Hoogst persoonlijk kwamen ze de overwinning vieren. Catering Silvolde, een begrip in de regio! Een kleine afterparty volgde, want de oliebollenbakkers moesten er zaterdagochtend namelijk weer vroeg uit.

   

De bakploeg begon zaterdagochtend 6 uur bij Jos de Bakker. Getaag werden er manden vol oliebollen gevuld. Hierna werden ze naar de Welkoop gebracht waar ze verder werden verdeeld om door de leden van de Metworst in Silvolde en omgeving te worden verkocht. Helaas voor de verkopers moest het slechte weer worden getrotseerd. Maar wat zijn we trots en blij dat iedereen er gewoon was. Super gedaan met zijn allen!!! Naast verkopers, inpakkers, chauffeurs en bakkers was er dit jaar een speciale rol weggelegd voor één Raad van 11 lid. In een oliebollenpak ging hij de hele dag door Silvolde. Ollie de Oliebol was overal in Silvolde te zien om reclame te maken voor onze oliebollen. Vele kinderen wilden graag met Ollie op de foto en wilde hem daarna ook niet meer loslaten.

Metwaldus de 56e Casper Boegman had geluk dat hij samen met adjudant Wilberth lekker droog werd rondgereden door de voorzitter. Zijn rondrit werd gestart bij Optimaal FM en na diverse bezoeken aan sponsoren en prominenten werd de verkoop afgesloten op de Schuylenburg bij onze grootvorst Jan Huls. Waar we werden getrakteerd op een lekker pilsje en bittergarnituur.

Nadat alles was schoongemaakt en opgeruimd hebben onder het genot van heerlijke soep (gemaakt door niemand minder dan de winnaar van de oliebollenveiling: Catering Silvolde) de dag gezamenlijk afgesloten. Aansluitend werd er geproost en teruggeblikt op de succesvolle verkoop. Waarvoor we iedereen willen bedanken die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit oliebollenweekend. Met zoveel enthousiasme en inzet beloofd het weer een geweldig carnavalsjaar te worden bij CV de Metworst.

   

Klik hier voor alle foto's van dit weekend.

Rood, wit, goud! Hier wut feest gebouwd!