CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oliebollen verkoop groot succes

De oliebollen actie van CV de Metworst bij de Welkoop is ook dit jaar weer een groot succes geworden….

De oliebollen actie van CV de Metworst bij de Welkoop is ook dit jaar weer een groot succes geworden. Zoals het eruit ziet is de oliebollen verkoop meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig.
Zaterdagmorgen vanaf 06.00 uur was de rood/witte brigade, onder bezielende leiding van Oliebollenbob Gertjan, al druk in de weer om alvast een voorraad heerlijke oliebollen aan te leggen voor de mobiele verkoopteams. Deze teams, bestaande uit diverse bestuurs- en raad van elf leden vergezeld van de in rood/wit gestoken dansmarietjes togen vanaf 10.00 uur enthousiast het dorp in om de oliebollen deur aan deur te verkopen.
Ook Metwaldus de 48ste, Jeroen Pothoff, liet zich niet onbetuigd. Zijn team had de Kroezenhoek als afzetgebied toebedeeld gekregen, waar de verkoop onze nieuwbakken hoogheid bijzonder goed afging.
{flv}flash20102011/2673{/flv} Voor niets ging bij hem de zon op getuige het bijgaande filmpje! De verkoop van de mobiele teams was zelfs dermate hoog, dat het zelfs met 2 oliebollenbakpannen niet bij te houden was. "Oliebollen bakken moet je niet overhaasten" weten bakkers Jos (Onstein, red.), Richard en Jurgen te vertellen. "Het beslag moet met beleid in de exact op temperatuur gebrachte olie gevleid worden, alwaar ze precies 7 minuten en 3 seconden moeten ronddrijven. Dan krijgen ze die mooie bruine kleur en perfecte interne gaarheid. En heel erg belangrijk is natuurlijk de geheime samenstelling van het beslag, alleen bekend bij onze leverancier, Jos de Bakker. Ja, deze heren weten waarover ze praten.
Tijdens de verkoopronde in de Kroezenhoek werd Metwaldus nog even blij verrast toen hij de potentiële koopster gehuld in rood-witte das mocht begroeten. Zij kocht de oliebollen van de charmante Metwaldus. Dit getuige de foto hiernaast…

Dus ook Metwaldus lag vol op stoom om de oliebollen aan de man en vrouw te brengen. Gelukkig kon Jos de Bakker (de echte), een keer bijspringen met een extra grote portie oliebollen uit zijn eigen bakkerij.Echter ook deze partij was als sneeuw voor de zon vertrokken, iets wat dezer dagen vaker te zien is.
En weer een tevreden klant moet Metwaldus gedacht hebben
Aan de ogen van de heren te zien is niet alle Gluhwein verkocht.... De verkoop aan de Metworststand ging de hele dag gestaag door. Regelmatig stonden er mensen in de rij om de nog hete oliebollen, voorzien van een lekker laagje poedersuiker, ter plekke te verslinden. De stand was tactisch gelokaliseerd tussen de ingang van de Welkoop en de kerstbomenafdeling, een klassieke win-win situatie dus.

Echter ook de charmes van verkoopsters Sandra en Ingrid deden de verkoop omhoog stuwen.

Ook de gluhwein deed het goed. Het pannetje was regelmatig leeg. Of dit echt door de verkoop kwam, of door nuttiging van het personeel, is de redactie van deze website niet geheel duidelijk.Al met al dus, mede dankzij de vele Metworstvrijwilligers, de Welkoop en Jos de Bakker, een geslaagde actie. Zillewold kan ervan uitgaan dat ook volgend jaar december weel heerlijke Metworst oliebollen verkrijgbaar zullen zijn.

In de rij wachten op een heerlijke verse hete Metworst oliebol

Jos bakt ze weer lekker bruin dit jaar

Maar ook Richard en Jurgen weten wel raad met de hete olie De dames wisten de klandizie goed naar zich toe te halen...