CV de Metworst

Search
Close this search box.

Nog een keertje dan! Pronkzittingen 2010 bi’j de Metworst!

fallback image post metworst
De pronkzittingen van de Metworst zitten erop. Twee zeer geslaagde avonden liggen achter ons, maar….. nog één keertje terugblikken mag!

{flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond003{/flv}

Wat zullen we drinken!

Het mag nog een keer! Vrijdagavond en zaterdagavond stond Zillewold al vast helemaal op z’n kop. Uiteraard geheel in het teken van de Pronkzittingen van Carnavalsvereniging De Metworst. Het waren twee spetterende dagen die door talloze vrijwilligers in elkaar zijn gezet en maanden van voorbereiding hadden gevergd. De redactie van deze site had de handen vol om alle hilariteiten, leuke momenten grappen en grollen vast te leggen op camera, korte film en fotomateriaal. Nagenieten van twee sfeervolle dagen kan dan ook op deze website….

Voorzitter Ibe Bongers opende met een kort woord de pronkzittingen op de vrijdagavond waarna Zittingspresident Peter Arentz op zijn eigen wijze de avond opende.

Daarna was de beurt aan bestuur, raad van 11 en de hoogheden zelf. Zij lieten met een spetterende binnenkomst de zaal weten dat zij binnen waren. Het ging "spoken". Nardie en Anne-Marie de vriendinnen van Ruud en Dennis openden de avond met een perfecte opkomst die geheel in het teken van de the Phantom of the Opera stond. Daarna kwamen Bassie en Adriaan ten tonele, dit jaar vertolkt door CEO van de vereniging Ibe Bongers en zien Minister van Schriefwark Jos Onstein. Zij kregen de handjes op elkaar met de hilarische act "spoken bestaan niet". Het geheel werd gevolgd door de ghostbusters die met hun opkomst de spoken in de residentie verjaagden. Dit leidde overigens tot natte pakken in de zaal aangezien hun speciale vloeistof de geesten op deze wijze het beste konden inpakken.

{flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond007{/flv}the Phantom of the Opera {flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond009{/flv}Bassie en adriaan in actie

Vervolgens kwamen de leden van de raad van 11 binnen. Met een jovink-act en verkleed als spoken kwamen zij de residentie binnen en lieten ook nog even zien dat spoken ook nog een beetje muzikaal zijn. Daarna was het de beurt aan de hoogheden zelf. De Adjudanten Niek en Dennis maakten de weg vrij voor Metwaldus de 47ste die op eigen wijze en met hun eigen karnavalskraker de residentie binnen kwam. Echter niet voor dat grootvorst Jan Hulst, grondlegger van de Metworst zijn eigen kleinzoon aankondigde. Het was Metwaldus zelf die de toon zette voor het verdere verloop van de avond. Met een spetterende binnenkomst zette hij de zaal in vuur en vlam.

{flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond012{/flv}The Ghostbusters… {flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond010{/flv}De raad…

Vervolgens kwamen de leden van de raad van 11 binnen. Met een jovink-act en verkleed als spoken kwamen zij de residentie binnen en lieten ook nog even zien dat spoken ook nog een beetje muzikaal zijn. Daarna was het de beurt aan de hoogheden zelf. De Adjudanten Niek en Dennis maakten de weg vrij voor Metwaldus de 47ste die op eigen wijze en met hun eigen karnavalskraker de residentie binnen kwam. Het was Metwaldus zelf die de toon zette voor het verdere verloop van de avond. Met een spetterende binnenkomst zette hij de zaal in vuur en vlam.

{flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond017{/flv}Grootvorst Jan Hulst kondigt aan {flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond019{/flv}Prins en gevolg treed an!

Daarna was het de beurt aan tal van Zillewoldse artiesten om de bezoekers deze avond een vermaak aan te bieden. Onder andere "Een wief uut het oosten" en "Bremske", beiden tonproaters, trakteerden de bezoekers op enige lachsalvo’s met hun hilarische verhalen en woordgrappen. Hun optreden werd over de avonden als zeer waardevol beoordeeld. Maar ook aan muziek en dans ontbrakt het deze avond niet. De dansgarde van de Metworst lieten hun van hun sterkste kant zien. Na maandenlange voorbereiding gingen de dames met een fantastische garde- en vrije dans helemaal los en kregen een staande ovatie van de bezoekers van deze avonden. Ook was jeugdprins Rick en zijn adjudant Jamie nog even van de partij. Zij kregen met een samenspel tussen hen tweeën en Metwaldus de lachers op hun hand met een wel heel echt lijkende uitleg op poggen sni’jen, iets wat beide jeugdhoogheden nog niet echt begrepen…

{flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond028{/flv}Bremske in aantocht!

{flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond029{/flv}Bremske aan ’t wark!

De muzikale acts van deze zittingen mochten er ook zijn. De M-band stond voor hun eerste optreden op de grote pronkzittingen. Hun prefomance was niet onverdienstelijk. Op de klanken van de band gingen de aanwezigen massaal de polonaise in. De avond werd afgesloten door het Zillewoldse feestduo Makkie veur Ruud. Het duo verzorgde op beide avonden de slotact. Met hun aanstekelijk en herkenbaar repertoire ging het dak eraf en veranderde de residentie in een feestende en hossende massa. Beide pronkzittingen werden ook nog eens muzikaal aan elkaar gedweild door de Kroezenhøkers. Met een bovenmatig gezellige avond en sfeer, met daarbij perfecte geluid- en lichtvoorzieningen kunnen de pronkzittingsavonden 2010 dan ook absoluut als geslaagd worden aangemerkt.

{flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond023{/flv}De M-band in actie

{flv}flash20092010/pronkzitting2010/pronkzittingzaterdagavond034{/flv}Makkie veur Ruud tijdens hun act in actie

En nu is het opmaken voor de carnaval dat aanstaand weekeinde weer in Zillewold los gaat barsten. Te beginnen met het Olde Wievenbal en het bokkenbal op donderdag a.s.

De redactie doet ook dit jaar (foto)verslag van de diverse evenementen die tijdens de Zillewoldse carnaval op stapel staan. U kunt alle beelden terugzien op cvdemetworst.nl