CV de Metworst

Search
Close this search box.

Nog een debutant in de Raad

fallback image post metworst
En dan deze week de tweede frisse, jonge nieuwkomer in de Raad! 

En dan deze week de tweede frisse, jonge nieuwkomer in de Raad!
 
Bij deze stellen wij aan u voor: Sido ‘Odis’ Johannes Bernard Hegman. Deze jonge hond is pas 22 voorjaren oud en zorg dus voor een frisse wind binnen CV de Metworst. Sido bouwt al een aantal jaren prachtige carnavalswagens met De Mangels en via die weg is hij in aanraking gekomen met het bestuur van de Metworst, die hem hebben gestrikt om de Raad van Elf te komen verjongen. Nu hij naast De Mangels ook betrokken raakt bij de Metworst breidt Sido voor zichzelf het carnaval vieren uit en maakt hij er voor zichzelf, maar hopelijk ook voor anderen een mooi feestje van! Odis voelt zich vereerd de Rood-Witte steek te mogen dragen en heeft als voornemen om te helpen waar hij kan helpen, om er zo samen met de Metworst een geweldige carnaval van te maken. Een goede insteek voor komend carnavalsjaar!
 
In het dagelijks leven is Sido vooral actief is het buitenleven en bezig met koeien, tuinen en trekkers. Ter ontspanning vindt hij het mooi om te touren in een ouwe Benz en een andere hobby van hem is ‘gewichtjes heffen an de teek’. Deze afgetrainde sporter hoeft dan ook niet zo nodig een beschuitje met iemand te eten, doe hem maar een goudgele vloeibare boterham. Daarnaast is dit kersverse Raadslid ook totally in love, dus heeft hij helemaal geen behoefte aan beschuitjes met andere dames! Voor al die andere dames in Zillewold heeft Sido nog wel een oproepje: “Hebben jullie Roel al in pak gezien?! Woehoe!”.
 
De eerste herrinnering die Sido heeft aan carnaval vieren bij CV de Metworst is op de zaterdag feestavond met Hike proberen binnen te komen, terwijl je nog geen 16 lentes jong was, spannend! Dit jaar doet hij dit beter, dan kan hij, onder begeleiding van een stevige buutmars, als gevolg van Prins Metwaldus de 53e de zaal in komen springen. Dit is iets waar hij nu al naar uitkijkt! Maar dit brengt hem ook bij een dilemma; de optocht op zondagmiddag! Want wat gaat hij doen? Wat gaat het worden? De prinsenwagen van CV de Metworst? Of de carnavalswagen van De Mangels? Bent u benieuwd welke weloverwogen beslissing deze nieuwkomer heeft durven maken? Kom dan op zondagmiddag 07-02-2016 naar de markt in Zillewold en houdt uw oren en ogen goed open!
 
Na het behalen van zijn rijbewijs is Sido’s grote droom nu ooit nog eens Metwaldus te mogen worden. Maar voor nu gaat hij er als Raadslid een mooi jaar van maken. Een carnavalsjaar dat hij op een doordeweekse woensdag al goed heeft ingeluid. Op de 11e van de 11e ging Sido, met een chique rode blouse, namelijk mee naar Köln, waar hij met een afvaardiging van de Metworst al een mooi feestje heeft gehad. Want om met de wijze woorden van Odis te spreken: “Zwei gehen nog rein!”. Metwaldus de 53e was toen helaas nog niet verkozen in Zillewold, maar Sido hoopt dat ze het met de huidige Prins en Adjudanten kunnen horen donderen in Keulen! Mooi dat da kan!