CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mooi begin van het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar is nog maar net van start of we hebben al twee gezellige nieuwjaarsborrels achter de rug. Het begon natuurlijk met de fantastische nieuwjaarborrel van CV de Metworst zelf. Op deze avond…

Het nieuwe jaar is nog maar net van start of we hebben al twee gezellige nieuwjaarsborrels achter de rug. Het begon natuurlijk met de fantastische nieuwjaarborrel van CV de Metworst zelf. Op deze avond hebben een groot aantal Metworsten elkaar het beste gewenst voor 2013. Daarnaast was er deze avond ook de gelegenheid voor de leden om alvast kaarten te bemachtigen voor de pronkzittingen op vrijdag (1 februari) en zaterdag (2 februari). Daarnaast was er dit jaar voor het eerst ook de mogelijkheid om voor de feestavond met Hike (zaterdag 9 februari) kaarten te kopen voor de leden. Voor alle drie, al bij voorbaat, gezellige Metworstavonden zijn al een groot aantal kaarten verkocht, dus dat beloofd nu al volle bak te worden.

De nieuwjaarsborrel was een super gezellige avond, waarvan wij er diverse hebben mogen mee maken. Gedurende de nieuwjaarsborrel waren er uiteraard een paar officiële gebeurtenissen. Zo hield de voorzitter een nieuwjaarsspeech en niet veel later kondigde hij ons, Metwaldus de 50e en zien Adjudant, aan om ons logo bekent te maken. 


ff handjes schudden met de burgervader

Totaal Zillewold karnaval geeft d'r kleur an! Wen d'r maor an!
Een kleurrijk logo is het geworden, maar hoe kan dat ook anders: Wi’j geeft d’r kleur an! Van vele hebben we al leuke en enthousiaste reacties gehad op ons logo en dat is natuurlijk geweldig om te horen. Ons logo is te bewonderen op de vernieuwde Metworst website, welke eveneens gedurende de nieuwjaarsborrel werd gelanceerd. En mooie en overzichtelijke website is het resultaat van maanden lang hard werken.

En als klap op de vuurpijl werd ook de nieuwe karnavalskraker van Makkie Veur Ruud gepresenteerd. De vroege vogels onder ons hadden hem misschien al wel gehoord bij Optimaal FM. Daar bracht Makkie Veur Ruud de nieuwe kraker voor het eerst ten gehore in het radioprogramma van Alard.

Na de officiële gedeelten stond de avond verder in het teken van lekker gezellig met elkaar een drankje drinken en zoals menig Metworstavondje ging dit door tot in de kleine uurtjes.

Net hersteld van de nieuwjaarsborrel van de Metworst stond op maandag 7 januari de nieuwjaarborrel van Gemeente Oude IJsselstreek op het programma. Zoals ieder jaar gaat de Metworst met een select gezelschap naar de nieuwjaarsborrel toe om de Burgervader en enkele andere ambtenaren het beste te wensen voor het nieuwe jaar.Wij werden door de voorzitter (Peter Pruijn) en voormalig voorzitter (Ibe Bongers) opgehaald rond de klok van zeven. Hoewel de koffie klaar stond voor de heren @ huize Metwaldus gingen we meteen op naar Sinderen, waar ook dit jaar de nieuwjaarsborrel weer plaats vond.

"Wie kunnen maor beter meteen gaon," aldus Peter, "want anders staan we net als vorig jaar eerst een half uur buiten in de rij te wachten." Rond kwart over zeven arriveerden wij dan dus ook in Sinderen en niet veel later kwam ook Gert Jan eraan, samen met Gerrit Vossers. Er stonden al een aantal auto’s, maar van een rij bij de ingang was geen sprake. Metwaldus, Adjudant, voorzitter en ceremoniemeester in vol ornaat naar binnen gevolgd door Ibe en Gerrit.   

Na toch even binnen in een rij te hebben moeten wachten konden we vervolgens de Burgervader de hand schudden en hem het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Tevens werd hij door Metwaldus de 50e uitgenodigd voor een pronkzitting. Of hij komt of dat hij een delegatie stuurt is nog even afwachten.


Tja d'r mot d'r toch een de deur op slot doen disse aovend

Karnaval was goed vertegenwoordigd deze avond.


 Nog ff op wagenbezoek bi'j de Mangels.
   

En in stijl afsluiten