CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe rekruut in Raad van Elf

Als eerste nieuwkomer (van de drie) binnen de Raad van Elf willen we een oude bekende aan u voorstellen:

Als eerste nieuwkomer (van de drie) binnen de Raad van Elf willen we een oude bekende aan u voorstellen:

Namelijk Elbertus Hendrikus Hogeweide, ook wel bekend als Prins Metwaldus de 49e. Dit is echter verleden tijd en vanaf nu heeft Bertus officieel een plekje in de Raad van Elf veroverd.
Voordat Bertus Prins Metwaldus werd, had hij al vele uurtjes carnaval gevierd. Echter was dit wel aan de verkeerde kant van de bar! Toen werd hij namelijk flink aan het werk gezet bij het Molentje door onze Ed. Maar nu heeft hij het beter voor elkaar en laat hij zich graag een biertje aandragen door de jongere generatie barkeepers.
 
In het dagelijks leven is Bertus aanwezig bij Kroon Kozijn en om bij te komen van het harde werken drinkt hij ter ontspanning regelmatig een biertje in onze residentie. Daarnaast is hij veel te vinden op de voetbalvelden van Spcl. Silvolde. Voetbal is namelijk een erg grote hobby van deze EX-Waldus. Vandaar dat we wel een origineel antwoord kregen op de vraag ‘Wat is je grootste droom?’.  Menig man had iets geantwoord in de trend van rijk worden, profvoetballer zijn, knappe vrouwen versieren, grote auto’s rijden, enzovoort. Maar Bertus zijn antwoord was het volgende: “Peter Pruijn en Marcel Tangelder in een prachtig Ajax-shirt te zien lopen.”. Alleen een Ajax-shirt en verder niets?! Tjah, ieder zijn fantasie hè….
 
Wel gaf deze 55 lentes jonge man aan dat hij nog wel eens een beschuitje zou willen eten met Chantal Janzen. En dan zou ze in het kader van haar Tv-programma ook best mogen blijven slapen. De rest van het jaar kruipt Bertus iedere nacht het liefst naast zijn grote liefde Elly in bed. Waarna hij als hij ’s ochtends opstaat eerst even rustig ‘geet pissen’ en daarna zijn kunsttandjes weer vast in z’n mond plakt.
 
Helemaal gewassen en gestreken is Bertus nu dus te bewonderen in de Raad van Elf. Wat hij denkt dat zijn functie inhoudt; “Heel veel bier drinken, soms verstandig maar meestal dom lullen.”. Dan zijn we bij Bertus dus duidelijke aan het juiste adres! Bertus is al wel een beetje bekend met carnaval vieren in Silvolde, maar ook dit jaar verheugd hij zich weer het meest op de optocht. Aan de andere kant ziet hij wel weer een beetje op tegen die katers die nog gaan komen. En wat hij ook erg jammer vindt is dat het altijd weer veel te snel afgelopen is… Maar voor nu wenst hij carnaval vierend Zillewold een onmundig gezellige tijd! En in het speciaal Erik, Bertroy en Nick; “Maak er een geweldig jaar van! Un joar as gin ander!”.Alaaf!