CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Napraat

fallback image post metworst

Heb nog geen idee waarover ik zal schrijven. Inspiratieloos in het weekend na het karnaval.

Heb nog geen idee waarover ik zal schrijven. Inspiratieloos in het weekend na het karnaval. Starend naar het grote witte veld van Word, overdenk ik de afgelopen karnavalsperiode. Dit jaar zagen we bestuursleden verkleed gaan als nar, piraat of clown. Schoonheden in uniformen, sneeuwwitje met één van de zeven dwergen en rare beesten met dikke konten. Verpleegsters met haar op hun benen en van als tarzans verklede uitmijters word ik altijd een beetje bang. Ze proberen undercover te blijven, maar lompe motorische gedrag verraad hun werkelijke identiteit. De meest opvallende en wonderlijke creatuur was de lange slungel die verkleed was als dartpijl. Ik weet nu ook zeker, darts is geen sport. Darts is speerwerpen voor mietjes.
Karnaval is het feest der Zotten. Oogjes worden toegeknepen. Dubbelzinnigheid is aan de orde van de dag. Plaagstootjes worden uitgedeeld. Buutredeners en de zittingspresident gaan in hun grappen en grollen tot aan het randje en soms erover heen. Een kniesoor die zich hieraan stoort. Fictie en werkelijkheid lopen in elkaar over. Dit dient toch iedere karnavalist te weten. Toch heeft een aantal personen, al of niet onder invloed van de alcoholische versnaperingen, hiermee moeite en meende ondergetekende hierover aan te moeten spreken over zijn reeds gepubliceerde columns.
Een columnist brengt emoties, meningen en mooie verhalen. De ene keer vanuit de actualiteit. Dan weer vanuit persoonlijke ervaringen. Echt en verzonnen. Vanuit diepe verontwaardiging, verwondering, afschuw of woede. Het zijn allemaal momentopnamen van dat ene moment dat je een paar uurtjes achter het toetsenbord zit. Een paar weken later is er weer een nieuwe inspiratie of een andere meer of minder briljante ingeving.
Geniet van het verhaal. Of negeer het verhaal. En ben ik echt wat te links, rechts, blauw, direct, groen, jong, oud, vaag, serieus of te grappig naar je zin. Nooit meer lezen.
Be- of veroordeel nooit de columnist. Mooie verhalen schrijven en een fatsoenlijke mening hebben is geen misdaad. Ik wil enkel mijn lezers vermaken. Pas als ondergetekende CV de Metworst toespreekt als prins Silvius van CV de Foekepot dan mag je mij veroordelen.

A. In de Hoek