CV de Metworst

Search
Close this search box.

Mike Lenderink wint de potstootavond 2018

Vrijdag 28 december jl. was het dan weer zover. Het jaarlijkse potstootavondje in onze eigen residentie Café en Zalencentrum ’t Molentje.

Dit jaar deden er maar liefst 28 mensen mee met het potstoten en waren er velen anderen aanwezig die gezellig een kijkje kwamen nemen. Alle deelnemers hadden traditiegetrouw een prijsje meegenomen. Helaas was de titelverdediger Sjoerd Sprenkelder niet aanwezig, dus was er aan het eind van de avond automatisch een nieuwe potstootkoning bij de Metworst. Maar wie dit zal zijn, zal blijken na een paar uur spannende competitie. De nieuwe potstootkampioen gaat dit jaar voor het eerst met de Metworst Potstoot Wisselbeker naar huis.

In totaal werden er ook dit jaar twee rondes gespeeld. De eerste stoot werd natuurlijk verricht door Metwaldus de 56e Casper Boegman Dat het niveau hoog was, werd al snel duidelijk. Waar normaal de eerste aantal afvallers direct erg groot was, bleef de groep die raakte lang erg groot. Onmogelijke ballen werd op miraculeuze wijze toch geraakt. Een enkeling kreeg het zo hoog in zijn bol en dacht de ballen wel met effect te kunnen spelen. Na een goed aantal biertjes? Dat was toch iets te hoog ingeschat. Met een aantal lachwekkende ketsers als gevolg. De eerste ronde eindigde in een spannende strijd tussen Mike, Bertus, Jurgen en Loretta. Lang speelden deze vier voor de eerste overwinning. Uiteindelijk wist Mike Lenderink de winst naar zich toe te trekken en als eerste een prijs te kiezen. Gefeliciteerd Mike!

De tweede ronde was uiteraard de ronde! De moeilijkheid werd opgeschroefd en met een beetje drank in de man/vrouw ging deze ronde een stuk sneller. Onder de goede begeleiding van scheidsrechter Jurgen ten Have viel de een na de ander al snel af. De finale ging dit jaar tussen 5 spelers die lang in het spel bleven en werd eindelijk op enkelke millimeters beslist. Op de vijfde plek eindigde Spönske Michel, op de vierde plek onze secretaris Nicol, op de derde plek eindigde de grote favoriet voor het kampioenschap Johnny van Ree en op de tweede plek eindigde onze voorzitter Sander Klomber die de rode bal op een haar na mistte, waardoor net als de eerste ronde, dus we kunnen wel zeggen de terechte potstootkampioen, Mike Lenderink er met de winst vandoor ging. 

Hopelijk heeft Mike een mooi plekje voor de wisselbeker thuis. Gefeliciteerd Mike. We zien je graag volgend jaar weer terug om deze titel te verdedigen.

Al met al kunnen we weer terug kijken op een fantastische, en belangrijker nog, zeer gezellige avond.Voor meer foto’s van deze avond. Klik hier!