CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metworstplaza versus Metworstlaan

fallback image post metworst

Al sinds enige jaren – om precies te zijn vanaf 2004 – wordt de Harbershoek in Silvolde rond karnavalstijd omgedoopt tot Metworstplaza.

Al sinds enige jaren – om precies te zijn vanaf 2004 – wordt de Harbershoek in Silvolde rond karnavalstijd omgedoopt tot Metworstplaza. De redactie bereikte de vraag wat de oorsprong hiervan is. Hulpvaardig als de redactie is, zijn wij uiteraard bereid tekst en uitleg te geven.

In 2004 woonde de toenmalige prins Metwaldus de 41e – Roger Scholten – op de Harbershoek. Buurman van Peter Arentz. Of andersom. Het is maar hoe je het bekijkt. Arno ten Hagen – ook lid van de Metworst woonde en woont nu nog op de Harbershoek.

De opbouw van Metworstplaza

Medebewoner Piet helpt graag mee met het versieren

Gezien het feit dat Roger prins was en er ook nog eens twee andere leden van de Metworst woonden, ontstond het ludieke idee om de Harbershoek om te dopen tot Metworstplaza. Een initiatief dat zeer welkom werd geheten door de toenmalige voorzitter van de vereniging van huiseigenaren van de Harbershoek. En wel dusdanig dat wij als vereniging gevraagd werden of wij dit niet ieder jaar wilden doen. Hiermee was en is de Harbershoek verzekerd van een ieder jaar weer mooi rood-wit versierd gebouw met als gevolg extra uitstraling naar buiten toe gedurende de karnavalsperiode.

Dit jaar zal ook de Berkenlaan volledig rood-wit kleuren. Dit mede dankzij het initiatief van onze prins Metwaldus de 46e en zijn adjudanten. Onder hun motto, “de beuk d’r in” hebben zij de mensen in “hun” straat zo enthousiast gekregen dat inmiddels ruim 5 kilometer rood-wit gekleurde vlaggen tijdens aankomend karnaval de straat zullen opfleuren. Waarvoor hulde aan onze Prins en zijn linker- en rechterhand.

Zoals de Metworstplaza ooit zijn oorsprong kende vanuit een initiatiefrijk idee vanuit de Metworst ontstaat er nu wellicht weer een nieuwe traditie. Immers een traditie moet toch ergens zijn oorsprong kennen. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Alaaf!

De Metworstlaan, voorzien van een nieuw laag asfalt, krijgt ook een nieuw naambordje