CV de Metworst

Search
Close this search box.

Metworsten terug van Rood Wit Köln

Beste Karnavalisten,
De afgelopen dagen hebben jullie op deze site al wat opmerkingen kunnen lezen over het bezoek van De Metworst aan de Rut-Wieß-Sitzung in Köln. Op vrijdag 12 januari zijn we…

 

Beste Karnavalisten,
De afgelopen dagen hebben jullie op deze site al wat opmerkingen kunnen lezen over het bezoek van De Metworst aan de Rut-Wieß-Sitzung in Köln.

Op vrijdag 12 januari zijn we met een afvaardiging bestaande uit een 16- tal Metworstfans op studiereis geweest naar Köln het Mekka van de karnaval zoals Köln zich zelf graag laat noemen.

Enkele verkenners zijn vroeg in de ochtend vertrokken en konden tegen 13.00 uur de secretaris melden dat de feestzaal gelokaliseerd was midden in het centrum van Köln. Tegen 17.00 uur begon de binnenstand van Köln langzaam maar zeker rood-wit te kleuren. Als Metworsten voelde we ons als de bekend vis in het water.

Of dit nu alleen door het vele rood wit kwam of de brouwerij waar we "kölsch" konden drinken ik weet het niet. Deze combinatie deed onze rood witte harten sneller kloppen. Om half acht was het zover en werd de schitterend in karnavalsstemming gebracht Sartory zaal betreden door ons. En met ons waren er nog 1486 gelukkige met een toegangskaartje. Exact om 20.00 uur stond de Höhner op het podium om de avond te openen. Wat een stemming kunnen deze jongens in korte tijd maken en de hit voor 2007 " Dä Kolsche Pass" klinkt fantastisch live.

Een echte "kölsch" is niet te koop tijdens de sitzung. In de zaal geeft het alléén maar wijn en water en voor een lekkere "kölsch" moet je de zaal ff verlaten en in de foyer aan de schap gaan hangen. Afwisselend traden 5 buutredeners en 3 muziekgroepen op tussen 20.00 en 01.45 uur. Waar buutredeners "gewoon duits" aan het praten waren was het wel te volgen voor een achterhoeker maar kölsch duits maakt het een stuk moeilijker verstaanbaar ook voor ons. Dus goed de Duitse buren in de gaten houden wanneer er gelachen moet worden.

Absoluut hoogtepunt van de avond was de binnenkomst van " das Dreigestirn" compleet met hun gehele hofhouding. Ongeveer 180 personen in schitterend rood witte kostuums met trompetten, trommels, dwarsfluiten en knubbels kwamen achter elkaar binnen marcheren. Heel indrukwekkend om warme rillingen van te krijgen. Alles bij elkaar duurde de spektakel driekwartier werkelijk schitterend om eens in het echt mee te maken. Deze intocht is door Prins Metwaldus de 43ste opgenomen en voor belangstellende te zien op www.vossers.nl klik dan vervolgens op "Gerrit".

Inmiddels heeft de secretaris een vervolg opdracht aan zijn broek kaartjes regelen voor 2008 11 januari "Kostümsitzung im Kristallsaal"

Groeten
Ibe Bongers
Voorzitter CV "De Metworst"