CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metworsten op bezoek bij 1e achterhoekse buutkampioenschappen

Metworsten op bezoek bij het 1e achterhoekse buutkampioenschap bij de Deurzetters in Etten

Het was een schot in de roos: op zaterdag 26 november organiseerde Carnavalsvereniging ‘de Deurzetters’ uit Etten het eerste Achterhoekse Buutkampioenschap. In Brabant kennen ze meer van die kampioenschappen, hier in de regio is het nieuw, en het bleek meteen een groot succes. Een achttal acts presenteerden zich in een bomvolle zaal Köster, residentie van de Deurzetters.
In de groen-wit versierde zaal, de verenigingskleuren, was Etten goed vertegenwoordigd, maar ook omliggende verenigingen waren aanwezig om plaatsgenoten te steunen en weer eens lekker te kunnen lachen. 

Ook Carnavalsvereniging ‘De Metworst’ was met een grote delegatie aanwezig. Ze waren supertrots op hun ‘eigen’ Tafel 11, Ruben Berendsen en Tom Gregoor, die hilarische verhalen vertelden over hun schilders-beroep. De heren waren goed op elkaar ingespeeld en konden zich uitstekend meten met de overige kandidaten. Zillewoldse Cowboy Bremske, die er heel mooi met de tweede prijs vandoor ging, bleef geweldig in zijn rol en hield zelfs de lachers op zijn hand bij een kleine technische storing.

Jurywinnaar én publiekswinnaar was Vincent Nijhof als Aad de Zendpiraat. Vincent had zijn eigen radioprogramma (Radio Fellatio, is zóóó!) en praatte diverse plaatjes aan elkaar, daarbij continue gebruik makend van zeer originele en uiterst grappige woordspelingen. Een  bescheiden, want hij had totaal niet gerekend op winst, maar zeer verdiende winnaar. Én het bewijs dat carnaval in je genen zit: vader Kachelhöltje zat in de zaal te genieten. Wij kunnen niet wachten op het vervolg……..

Natuurlijk werd de avond afgesloten met een muzikale act waarbij een aantal Metworsten nog tot in de kleine uurtjes aanwezig waren en de deur van zaal Köster op slot hebben gedaan.