CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metworstband brengt eigen nummer uit

fallback image post metworst

De Metworstband heeft onlangs de vuurdoop beleeft van hun eerste eigen carnavalsnummer…

Met de carnaval in aantocht komen diverse artiesten en gelegenheidsformaties weer met hun (zelf) gemaakte carnavalsschlager. En ook ieder jaar dingen deze schlagers weer mee naar dé carnavalshit van het betreffende jaar. De laatste jaren was het Zillewoldse carnavals collectief met regelmaat op dit podium te vinden. In het verleden werden in ons Zillewold diverse prijzen naar binnen gesleept. Zo ondermeer het niet actief zijnde legendarische duo Peerken en Leerken die het Liemers Schlagerfestival op hun naam schreven en in dat jaar het beste nummer van Gelderland maakten. Dit nummer – vrouw Smits – bracht het zelfs tot het landelijke podium bij het programma op Losse Groeven van Chiel Montage.

De laatste jaren laten ook jaarlijks leden van de Metworst zich van hun beste kant zien. In de afgelopen jaren waren er nummers van de hoogheden zelf te beluisteren maar ook het duo Makkie veur Ruud timmerde aardig aan de weg. Zij schreven de lokale competitie van het radiostation één keer op hun naam maar werden ook tweede en respectievelijk derde. Het laatstelijk uitgebrachte nummer van dit duo bracht het vorig jaar tot de vierde plaats in de carnavalsschlager van Omroep Gelderland. Dit duo brengt dit jaar geen nieuw nummer uit naar de redactie heeft vernomen.

{youtube}Osr8SeUCk1w{/youtube}

Het nummer is ook te downloaden via het youtubekanaal

Maar dit alles is terug in de tijd uiteraard. Tijd om vooruit te kijken naar de ontwikkelingen op de carnavalsschlagermarkt 2011. Hier komen we de nieuwbakken band van de Metworst tegen die dit jaar voor het eerst een eigen nummer uitbrengen. De Metworstband heeft dit jaar gekozen voor een titel geheel in het motto van Metwaldus de 48ste. Zij namen in de afgelopen week het nummer op met de toepasselijke titel "Wi-j loat de pupkes dansen" op. Met dit nummer dingen zij uiteraard mee in de competitie carnavalskraker.

De Metworstband is met hun eigen nieuwe nummer ook onderdeel van de programmering van de komende pronkzittingen.Tijd dus om het nummer vast in uw geheugen te printen zodat op de zittingsdagen, maar uiteraard ook met de carnavalsdagen zelf het nummer uit volle borst meegezongen kan worden! Klik links op de youtubebutton en luister en zing mee…