CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metworst blikt terug op zeer geslaagd karnavalsseizoen.

CV de Metworst blikt terug op zeer geslaagd karnavalsseizoen.

 CV de Metworst blikt terug op een zeer geslaagd karnavalsseizoen.

Van de 11de van de 11de tot aan aswoensdag: Karnavalsvereniging `de Metworst´ uit Silvolde kan terugkijken op een prachtig karnavalsseizoen. Dit jaar ging de kroegbaas van ´t Centrum, Erik ter Voert, samen met zijn twee adjudanten, Bertroy Navis en Nick Gries voorop in de feestelijkheden. Het motto: ´Mooi dat da´ kan' werd door het muzikale duo Makkie veur Ruud omgezet in een geweldige karnavalskraker en het trio hoogheden verraste het publiek ook nog met hun eigen hit: ´Barman heb je nog WIFI?´

11 November werden de hoogheden in volle residentie ´het Molentje´ gepresenteerd aan het publiek. Van tevoren was er al flink gespeculeerd over wie Metwaldus de 53ste zou worden, maar het geheim bleef goed bewaard. Erik ter Voert is door zijn werk goed bekend in Silvolde, waar hij ook heel actief is bij de Sportclub. Ook zijn adjudanten zijn daar veel te vinden. Dat was hen overigens niet aan te zien, aldus Jeugdprins Tijn, die samen met adjudant Jip het trio tijdens de Pronkzittingen eind januari flink te grazen nam. Die avonden waren razendsnel uitverkocht en de optredens uit eigen gelederen sloegen goed aan. Verrassend waren de raad van 11 als Bessemsteak Armie, Erik, Bertoy en Nick als Pintermannen en Bremske als Jesus Christ Superstar.

Het karnavalsseizoen is voor Prins Metwaldus en zijn gevolg druk. Tussen de vaste avonden met publiek door werden er bezoeken gebracht aan wagenbouwers, zusterverenigingen, de karnavalsviering in ´het Antonia´ in Terborg, het Olde Wievenbal, worden er liedjes ingezongen en moet er veel geregeld worden. Ondanks dat het ten koste ging van menig uurtje slaap stond Erik met zijn adjudanten altijd weer enthousiast in de startblokken voor wederom een gezellige polonaise. En daarbij trokken ze iedereen zonder moeite mee. Op de balavond kregen ze daarbij ondersteuning van topband HIKE. Erik kreeg zelfs zegen van boven toen hij in de Karnavalsmis vroeg of het tijdens de optocht nog even droog mocht blijven. Een bonte stoet trok door het dorp en het feest daarna duurde tot in de kleine uurtjes. De Alpenzusjes bezochten de residentie op de karnavalsmaandag en het publiek ging volledig uit z´n dak. Jong en oud vermaakten zich prima en dat ging op de dinsdag bij ´het Centrum´ nog even door. Om 24.00 uur werd Bacchus, de God van de drank, verbrand. Na het halen van het askruisje is de karnaval bij het haringhappen nog even nabesproken. De heren konden moe maar beslist zeer voldaan huiswaarts gaan. Het was een prachtig seizoen.