CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metwaldus zet Megchelen op z’n kop!

Prins Metwaldus in actie als Soldaat van Oranje
Zaterdagavond 20 januari was het dan eindelijk zover in het altijd pittoreske dorpje Megchelen…. Prins Metwaldus in actie als Soldaat van Oranje

Zaterdagavond 20 januari was het dan eindelijk zover in het altijd pittoreske dorpje Megchelen: De pronkzitting en prinsenverkiezing van de plaatselijke karnavalsvereniging De Timp.

De sfeervolle zaal van Jan ter Voert was rijkelijk gevuld met Megchelse boeren, burgers en herders die voor een fantastische ambiance zorgden. Het eerste hoogtepunt werd al vroeg in de avond bereikt, want zo rond de klok van vijf over half negen mocht onze eigen Prins Metwaldus de 44ste het podium betreden als Bremske.

Zijn buutact als Soldaat van Oranje bleek ook een groot succes in het dorpje, dat al sinds mensenheugenis tegen de Duitse grens aan ligt.

De scherpe grappen over het Duitse volk sloegen daarom dubbel zo hard aan. En het slotlied “Duutsers” klonk tot zover in ons buurland door, dat het Duitse terreuralarm de hoogste fase bereikte.

Ondanks dat Metwaldus netjes op tijd aanwezig was in Megchelen, zat men bij de plaatselijke karnavalsvereniging toch al vroeg in de avond in de zorgen. Toen Metwaldus er om kwart over acht nog niet was, zijn er diverse telefoontjes gepleegd door de Megchelse organisatie. Er is zelfs naar Erik ter Voert gebeld met de vraag of Metwaldus in zijn kroeg rondhing?

Maar deze zorgen bleken voor niets, want Metwaldus was deur dik en dun op tijd zodat ook Megchelen heeft genoten van de smaak van De Metworst.

De deur dik en dun schitterende foto’s bij dit nieuwsbericht zijn gemaakt door dhr. H. de Vries, adjudant bij karnavalsvereniging De Metworst.