CV de Metworst

Search
Close this search box.

Metwaldus op bezoek bij…..

Een tijdje geleden, op kerstavond, is Metwaldus voor een diepte interview bij Q & Q, oftewel de Quintecjes, op bezoek geweest. In een gezellige kerst ambiance. Wat ff een uurtje zou duren…..

Een tijdje geleden, op kerstavond, is Metwaldus voor een diepte interview bij Q & Q, oftewel de Quintecjes, op bezoek geweest. In een gezellige kerst ambiance. Wat ff een uurtje zou duren op maandagmiddag, groeide uit tot een gezellig middag en avond bij dit gastvrije echtpaar. De echte Metworsten kennen ze al langer: op elke Metworst activiteit zijn ze te vinden, genietend van alle zotheid en gezelligheid om zich heen. Middels dit interview wil ik ze graag beter aan u voorstellen.
(T = Tonny, W = Willem, J = Jordi, M = Metwaldus de 45e)
De Quintecjes onder de kerstboom met hond Jordi
Tonny en Willem bij een prachtig geschilderde Metworst clown

M: Quintecjes…..hoe heten jullie eigenlijk echt?
T: Mijn naam is Tonny van Horik en ik kom uit Rotterdam, maar woon sinds februari 2001 in Silvolde.
W: Mijn naam is Willem van Horik en ik kom ook uit Rotterdam en ik woon, o toeval, ook sinds februari 2001 in Silvolde.
J: (al kwispelend) woefwoefwoefwafwafwoefwoef.
M: Wat doen jullie in het dagelijks leven?
T: Wij hebben een eigen zaak: Quintec Nederland B.V.. Quintec is actief op de Nederlandse markt als importeur van lagers, rechtgeleidingen en oliekeerringen. Met als specialiteit Amerikaanse lagers.
W: Tonny is eigenaar van de zaak, ik doe voornamelijk de administratie, het magazijn en breng indien de klant het wil als koerier de spullen meteen naar de klant toe. Waarbij de klanten niet alleen bedrijven zoals machinefabrieken en handelaren zijn, ook particulieren weten steeds vaker de weg naar ons toe te vinden door alle mond op mond reclame.

M: Hoe komen jullie in Silvolde terecht?
T: Sinds 1979 zit ik eigenlijk al in de special lagerhandel, echter door zakelijke omstandigheden waren wij genoodzaakt vanuit het westen van het land richting het Oosten te verhuizen. Op internet keken wij naar een huis en we kwamen eigenlijk meteen bij dit huis uit.
J: woefwoef, wafwafwafwoef, hijghijg.
M: Wat zegt tie?
W: Hij wil met de bal spelen. Een mooie anekdote nog over de verhuizing: zoals gezegd kwamen wij in februari 2001 naar Silvolde, net in de karnavalstijd. Onze familie kwam ook even kijken en zag al die straatversiering. Ze dachten dat de buurt hier dat had gedaan, omdat wij hier kwamen wonen. Wisten zij veel.

De Metworst opslag bij Quintec: hoog, droog en vooral veel rood/wit

M: Hoe komen jullie bij De Metworst verzeild?
W: Gertjan, oftewel Bob de Bouwer, onze aangenomen zoon. Hij kwam/komt hier elke dag met de vrachtwagen spullen leveren en hij zocht een hal voor het bouwen van een karnavalswagen voor een loopgroep. Dat kon van ons wel, wij hebben tenslotte ruimte hier in de hal en het leek ons wel gezellig!
T: Ja, inderdaad. We hebben er geen spijt van gekregen. Wij zijn gaan meehelpen en Bob nodigde ons uit om eens naar een pronkzitting van De Metworst te komen. Toen zijn we helemaal met het Metworstvirus besmet!
M: Dus jullie hebben geen spijt dat jullie naar Silvolde zijn gekomen?
T: Absoluut niet! We hebben hier een grote vriendenkring opgebouwd. In het westen wordt wel eens gezegd dat Achterhoekers gesloten en stug zijn, maar dat hebben wij absoluut niet zo ervaren.
W: Nee, in het begin was het wel eerst even aftasten en je moet er wel eerst een beetje tussenkomen, maar het zijn hier allemaal vriendelijke mensen, betrokken en sociaal. En er wordt in Silvolde heel aktief van alles georganiseerd. Wij zijn nu ook sponsor van de E1 van Sportclub Silvolde en je ziet ons ook regelmatig die kant op met Jordi wandelen.
J: woefwafwaf,ghrrrr,wafwoef/
W: volgens hem neemt ie ons mee uit wandelen.

Tonny en Willem in vol ornaat tijdens de afgelopen jubileumreceptie van De Metworst

M: Wat doen jullie zoal voor De Metworst?
T: Nou, er liggen hier natuurlijk een hoop Metworstspullen opgeslagen. Ook worden hier na de karnaval de vlaggetjes indien nodig te drogen gehangen en (lachend) gestreken!
W: We helpen natuurlijk ook mee met de requisietenbouw en andere projekten voor De Metworst, tenslotte is dit de bouwplaats van Bob de Bouwer!
T: En het is ook heel leerzaam. De burcht heeft hier onlangs ook een opknapbeurt gekregen waarbij Bernadette ten Elshof het verfen voor haar rekening nam. Ik heb van haar een hoop verftechnieken geleerd en het was bovendien erg gezellig!
J: woefwoefwoefwafwaf! (weer volop kwispelend)
W: En hij kon veel met de bal spelen.

M: Wat verwachten jullie van het jubileumjaar?
T: We zijn erg nieuwsgierig wat er allemaal gaat gebeuren. Maar dat het een geweldig feest gaat worden staat buiten kijf! Als je ziet hoeveel mensen met het jubileumjaar bezig zijn, de betrokkenheid, het enthousiasme. Het spreekt ons erg aan allemaal. We verwachten er veel van, maar we denken dat het wel goed zit.
W: Inderdaad. We hebben afgelopen jaar voor het eerst de hele karnaval meegevierd en als je ziet wat er dan allemaal al gebeurd bij De Metworst, in een woord geweldig. En dan komt er in mei nog een zeskamp aan met bijbehorend feest! Wat ons betreft wordt dit een onvergetelijk jaar. Er zullen alleen maar nog meer mensen enthousiast worden en dat is ook heel goed natuurlijk.
J: woefwoefwafwaf, hijghijggrrrrrr.woef.
W: hij zegt dat ie er ook zin in heeft, maar dat ie nou wel honger krijgt.
M: Verder nog wat te melden?
T: Nee, ik ga koken. Boerenkool met worst en spek. Eet je mee?
M: Nou, ik zeg geen nee!
W: Mooi, mag jij de piepers schillen!

Het bleef nog lang gezellig bij de Quintecjes…….