CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Metwaldus en gevolg op wagenbouwbezoek

Metwaldus en gevolg op wagenbouwbezoek!

 

Vrijdag 24 januari was het dan zover, wij gingen de eerste wagenbouwgroepen bezoeken. Wij hadden er zin in, het is immers toch “ons jaar, en toch een beetje onze optocht” wij waren benieuwd wat zou het niveau zijn.
 
Alvorens wij richting de winnaars van vorig jaar vertrokken, eerst maar eens even op ziekenbezoek bij Marco Kraan, met de karnaval beter bekend als de artiest "Makkie"  (veur Ruud). Na zijn operatie werd het hoog tijd om hem en Erica eens te bezoeken. Met een flesje ” bloedverdunners” onder de arm werden wij hartelijk ontvangen in “Casa Marco”.  Nadat wij gezellig hadden nagepraat onder het genot van een bakkie en Marco hadden aangemoedigd om te zorgen dat hij voor de carnaval weer op de been zou zijn, moesten wij het toch bij een bliksembezoek houden. “Top dat jullie er waren mannen”,  riep Marco ons nog na!

 

Snel de auto in, bier in laden, Prins Silvius ophalen en op weg naar Gaanderen, naar  “de Schoenveters”. Daar aangekomen was het zoeken naar de ingang, ze hadden deze goed verstopt zodat hun praalwagen goed verborgen zou blijven! Eenmaal binnen werden wij enthousiast rondgeleid en kregen wij uitleg over het onderwerp en de wagen, de eerste indrukken waren prachtig. Tijd voor een biertje en een gezellig napraat met de jongens, nog even een foto gemaakt en toen werd het tijd om naar Sinderen te vertrekken.Aangekomen in Sinderen, bij de Mangels kwam de muziek ons al tegemoet. Ai dat klonk gezellig! Hier was de deur gelukkig wat makkelijker te vinden dus al snel stonden wij weer voor een mooie grote praalwagen…  ook hier kregen wij uitleg over het onderwerp en alle technische aspecten, al snel werd ook hier voorgesteld om een biertje te pakken. We belanden in een gezellige tot kroeg omgebouwde kantine waar het goed vertoeven was. Dan toch maar een 2e biertje en voor mij een Cola Light (er moest toch iemand rijden) een groepsfoto en nog even gezellig nababbelen. Inmiddels was er ook een delegatie uit Braamt binnen gekomen. Voor ons werd het tijd om terug te gaan naar Silvolde. 

Aangekomen in Silvolde hebben wij snel de auto thuis neergezet en de fiets gepakt.  Met een krat bier achterop, op weg naar de Moatjes. De groep van Metwaldus de 50e  deze had nadrukkelijk verzocht de avond daar af te sluiten. Dit konden wij natuurlijk niet weigeren. Daar aangekomen was er een grote groep Moatjes die ons verwelkomden. Mooi om te zien dat er zoveel waren. Ook hier weer een prachtige praalwagen in aanbouw. Wat zal de concurrentie dit jaar hoog zijn en dit zijn pas de eerste drie wagens die wij gezien hebben!  Onder het genot van een biertje en met Metwaldus de 50e achter de draaitafel, gebeurde waar wij bang voor waren… Het werd één groot feest. “Hier blief i’j plakken” zongen Julius en Lars nog voor ons en dat gebeurde ook tot in de kleine uurtjes.  Zo gezellig de vrijdagavond was, zo pijnlijk was de zaterdagmorgen maar dat hoort erbij, het leven van een Prins en Adjudant gaat immers niet altijd over rozen! We kijken echter alweer uit om de volgende groepen te bezoeken.
Wij willen in ieder geval de Schoenveters, de Mangels en de Moatjes bedanken voor het hartelijke ontvangst en de gezelligheid! 
Wi’j bunt d’r an verslingerd!

Was getekend,
Prins Metwaldus de 51e