CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met Worsten

Metworsten zeg het, het komende jaar Met Worsten. In het kader van het jubileum bij CV De Metworsten zijn een stel enthousiaste vutters aan het klussen geslagen …

Metworsten zeg het, het komende jaar Met Worsten. In het kader van het jubileum bij CV De Metworsten zijn een stel enthousiaste vutters aan het klussen geslagen. Jazeker ze hebben voor het Metworstjubileum maar liefst 60 manshoge Metworsten gefabriceerd. Deze worsten dienen ter decoratie van presentaties van de karnavalsvereniging zelf. Echter het overgrote deel is bestemd om meerdere jaren tijdens het carnaval dienst te doen in de de tuin of aan de muur van actieve Metworstleden. De worst is door atelier MTA uitvoerig getest en vorst- en regenbestendig gebleken. Het 44 jaor label wordt uiteraard in 2009 vervangen door het label/logo van de dan heersende Metwaldus prins.

Dus de heren blijven druk!. Aan het tot stand komen van de worsten werkten vele Metworstlui langdurig maar gemoedelijk samen. Het benodigde hout werd na een tip van Gert-Jan Schoppers gratis verkregen van VIV Vreeland (Richmond Epping). Het ontwerp is van Gerard Pothoff en het prototype werd door Frans Sprenkelder gemaakt. Jos Tenback regelde het transport en opslag en stelde voor de productie zijn werkplaats beschikbaar. Alles gratis! Toen het logistieke probleem was opgelost kon de "zaag- en schilderploeg" aan de slag. Dat dit een enorm karwei was viel alleen achteraf te constateren.

De uitvoerend ploeg bestond uit de volgende karnavalliefhebbers: Joop Heukshorst, Freek Nijenhuis en meewerkend chef Alois Helming! Alois trok de lijnen en schuurde, Joop boorde gaten en zaagde dat het een lieve lust was. Het moeilijkste werk was voor Freek. Hij mengde de verf en jongleerde als een echte kunstenaar om en onder de worsten om deze van de juiste kleuren en spekjes te voorzien. Jurgen ten Have leverde sjablonen zodat het Metworstlogo en 44 jaor label vakkundig kon worden aangebracht. Met het bevestigen van een driepoot , want "al ut goeie kump in drieën!" was het werk af.