CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met de MMM naar de Radstake!

Zaterdag 25 oktober zijn Prins Metwaldus en zijn adjudanten met de MMM naar de Radstake geweest…

Zaterdag 25 oktober zijn Prins Metwaldus en zijn adjudanten met de MMM naar de Radstake geweest. De dames zijn in de ogen van de hoogheden iets te oud voor Oudhollandse Spelen of koekhappen. En daar zij tevens tijdens de komende Pronkenpresentatie hun laatste optreden hebben, dachten de heren dat een avondje Radstake wel bij de dames in de smaak zou vallen. Het idee werdt door de dames bijzonder enthousiast ontvangen.

En dus toog het hele gezelschap vanaf residentie ’t Molentje richting de Radstake. Vol verwachting dromde het hele gezelschap door de ingang en de heren werden door de kassier van de Radstake meteen op hun plek gezet: "Zo, nemmen jullie ow dochters gezellig met uut? Ku’j ze beter in de gaten hollen zekers?". Tsja, dan voel je je gelijk een stuk ouder…

Pa Metwaldus met zijn dochters...
Dat gevoel werd er zeker niet beter op gelang het de avond steeds drukker werd. Het bijzonder jonge publiek keek af en toe ietwat bevreemd op naar de wat in hun ogen oudere heren, die met een stel jonge dames een aardig feestje aan het bouwen waren.
Maar dat mocht de pret verder niet drukken. Bovendien vonden de dames het af en toe wel makkelijk een stel van die ouwe kerels als er weer eens een dronken jongeling ietwat opdringerig werdt.
"Blief van mien dansmarietjes af" hoorde je Metwaldus af en toe door de ruimte schallen, waarna het teleurgestelde sujet schielijk het Metworst domein verliet. Natuurlijk bleven de dames niet de hele avond bij de oudjes hangen, regelmatig schoten de dames even weg om hun uitgebreide fanclub links en rechts ff te ontmoeten.
Maar uiteraard kwamen ze na verloop van tijd weer netjes terug, vooral als ze dorst hadden. Want de hoeveelheid muntjes in de zakken van de hoogheden leek schier onuitputtelijk.
En dat is ook de reden dat u Gerwin niet op de foto ziet staan, want hij was veel te druk met het halen van de drankjes…
En na een feestje moet er natuurlijk ook ff gegeten worden. Metwaldus ging vrij optimistisch bij de "gezonde" bar in de rij staan, maar al snel bleek dat de dames meer trek hadden in een lekkere hollands broodje kroket of een bak friet. En daar de MMM girls het deze avond duidelijk voor het zeggen hadden, is het u wel duidelijk voor welke nachtsnack uiteindelijk gekozen werdt.
Men noemt hen ook wel de Swengels...
Op de terugweg in het busje werd de avond natuurlijk nog even geevalueerd, maar gezien de spannende verhalen die hier verteld werden leek het de redactie niet verstandig hier al te uitgebreidt over uit te wijden.
Nadien werdt het nog ff lekker afzakken bij ’t Molentje (toch leuk altijd die "hollandse hits" avondjes daar) waarna de dames richting huis gingen om aan een welverdiend schoonheidsslaapje te genieten.
Al met al was het een geslaagde MMM avond en Metwaldus en zijn adjudanten zijn weer een ervaring rijker…