CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marcel Tangelder: een veelzijdig talent!

Dat de Metworst site door steeds meer mensen gevonden wordt blijkt wel uit het feit…

Dat de Metworst site door steeds meer mensen gevonden wordt blijkt wel uit het feit dat er steeds meer ingekomen stukken komen vanuit de vereniging met het verzoek deze te plaatsen. Of er komen foto’s binnen waarvan de redactie in eerste instantie niet weet wat ze ermee aan moeten. Gelukkig steekt er achter elke foto wel een verhaal.

Dit keer wat ingezonden foto’s van Raad van Elf lid Marcel Tangelder, ook wel de Kleine Amerikaan genoemd. Marcel is al jaren een zeer gewaardeerd lid van de Raad van Elf en altijd actief bij en op- en afbouwen van onze residentie als daar aanleiding toe is.

Op de juiste diepte...
Gereed om af te vuren...
Kwamen Marcel en zijn vader Jan (de Grote Amerikaan) al eerder in het nieuws met hun verrijdbare heggeschaar (zie het archief dd 10 januari 2008), nu hebben ze al een tijd de beschikking over een zelfgebouwde grondraket. Met hun bedrijf Sil.Gron.Tech. maken ze in de wijde omgeving furore met dit futuristische apparaat. Middels een gat in de grond (waarschijnlijk gegraven met een ander apparaat, zal wel geen handwerk zijn) wordt de raket op een bepaalde diepte gebracht waarna deze met grof geweld door de bodem wordt voortgestuwd. Deze supersonische mol graaft aldus een tunnel, waardoor leidingen en dergelijke getrokken kunnen worden.

Het grote voordeel is dat er geen grootscheepse opgravingen hoeven te geschieden op plekken waar dat niet wenselijk is. Denk bijvoorbeeld aan een kabel die onder een weg getrokken moet worden, zonder de hele weg open te hoeven breken. Beide Zillewoldse Willy Wortels hebben hiermee wederom een grote technische hit gescoord en zijn graag geziene gasten op diverse bouw- en verbouwprojecten.

Wat de functie is van de siamese wortel is de redactie niet geheel duidelijk. Wellicht worden hiermee konijnen uit de vers geschoten tunnels gelokt, daar ook een konijn graag een hol krijgt zonder zelf te hoeven graven.

Of de konijnen worden door het zien van deze Siamese wortel dusdanige schrik aangejaagd, dat zij in gestrekte draf het hol verlaten…. vaak bu’j te bang! Vooral konijnen…

De Siamese wortel van Marcel...
De frikandellen worden vakkundig uitgeserveerd...

En dat Marcel een bezig baasje is, blijkt wel tijdens het aankleden van onze residentie (en afbreken ervan) voorafgaand aan een zitting of feestavond. Marcel rijdt het podium en burcht rond op zijn snelle combinatie en tevens is hij niet te beroerd om met hapjes rond te gaan om de overige nijvere bouwers van de nodige energie te voorzien. Uiteraard vergezeld van een lekker glaasje bier. Tevens treedt hij vaak op met de band, waarbij hij een begenadigd luchtgitaar virtuoos blijkt te zijn.

Marcel Tangelder: een veelzijdige Metworst!!!

Een echte luchtgitaar virtuoos...