CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Makkie veur Ruud lanceert nieuwe single!

Op vrijdag 27 januari 2006 is in de residentie van carnavalsvereniging De Metworst uit Silvolde, café het Molentje, de nieuwste cd van Makkie veur Ruud gepresenteerd. In een sfeervol café…

Op vrijdag 27 januari 2006 is in de residentie van carnavalsvereniging De Metworst uit Silvolde, café het Molentje, de nieuwste cd van Makkie veur Ruud gepresenteerd.

In een sfeervol café werd de carnavalskraker met de titel: “Kort lontje” met enthousiasme onthaald. Het is inmiddels het vijfde jaar dat het Zillewoldse duo een carnavalskraker uitbrengt. In 2001 zag het duo Makkie veur Ruud het levenslicht.

De afgelopen jaren hebben zij regelmatig hoog gescoord in de carnavalskrakercompetitie van Optimaal FM en stonden zij steevast op het podium van de Metworst. Makkie veur Ruud bestaat uit Marco Kraan (Makkie) en Roger Scholten (Ruud).

Naast de inbreng van de Makkie en Ruud zelf is de cd mede tot stand gekomen door de tomeloze inzet van Robin Wijkamp, lead-gitarist van de Perfect Showband. "Menig uurtje stak deze professional in dit nummer en we zijn uiterst tevreden over het eindresultaat.", aldus Makkie. Ruud beaamt dit en voegt daar aan toe: "wij kunnen het gewoon niet laten. Wij beleven er zo veel lol aan, dat wij ook dit jaar hebben besloten wederom om een nieuw lied uit te brengen", aldus Ruud. De beide heren vinden ook dit jaar het nieuwe nummer meer dan Makkie veur Ruud waardig. Ook verleende Erik Dollekamp, eveneens werkzaam bij de Perfect, zijn medewerking door de diverse blaaspartijen voor zijn rekening te nemen.

"Wij kunnen het gewoon niet laten. Wij beleven er zo veel lol aan, dat wij ook dit jaar hebben besloten om een nieuw lied uit te brengen. Met de deskundige hulp van muzikant Robin Wijkamp, lead-gitarist van de Perfect Show Band is het ons ook dit jaar gelukt”, zegt Ruud.

Ook Makkie is bijzonder te spreken over het nieuwe lied: "Het blijft lekker hangen en het is een regelrechte meezinger. Dat is waar het natuurlijk met een carnavalsnummer om gaat. In het nummer zit een knipoog naar de samenleving: Genieten, dat is het belangrijkste dat er is, want het leven is toch veel te kort. Ik zal zeggen tegen iedereen: gewoon downloaden, luisteren en lekker meezingen, dat is ons advies”

Ook in de toekomst kunnen we op het gebied van carnavalsmuziek nog het één en ander verwachten van beide heren. Ruud: “Het is onze bedoeling om elk jaar een leuk en lekker in het gehoor liggend carnavalsnummer te maken. Dit zal uiteindelijk in 2008 moeten resulteren in een album met een stuk of 8 tot 10 nummers. Dit album wordt dan uitgebracht in het kader van het 44 jarig bestaan van carnavalsvereniging De Metworst”. Makkie: “Ruud, je draaft weer een beetje door. Maar zonder gekheid, zolang we er zelf veel plezier aan beleven, zullen we elk jaar proberen om een carnavalsnummer uit te brengen. Alles valt of staat echter met de kwaliteit. Na het succes van de voorgaande jaren willen we alleen nog een nummer uitbrengen die naar onze mening ook “Makkie veur Ruud waardig” is. En of dit dan ooit resulteert in een volledig (verzamel)album zien we dan wel weer”.

Kort lontje is gratis via deze website te downloaden, maar ook op CD te bestellen. Op deze manier willen beide heren zoveel mogelijk belangstellenden de gelegenheid geven om in het bezit te komen van het nummer en hopen ze dat het tijdens de carnaval op vele plaatsen te beluisteren is". Wilt u de laatste carnavalskraker van ‘Makkie veur Ruud’ downloaden, klik dan op bovenstaande foto of klik via de startpagina op speciaal daarvoor aangemaakte banner aan de bovenzijde van de startpagina.

Wilt u de heren live zien zingen, dat kan tijdens de pronkzitting bij carnavalsvereniging De Metworst. Kaarten voor de pronkzitting van vrijdag 17 februari 2006 zijn verkrijgbaar bij Welkoop – De Olde Bond en Café ’t Molentje.

Cd bestellen? Klik hier! De kosten voor een cd (inclusief bijpassend hoesje zijn € 3,50. Vermeld bij uw bestelling aub uw naam, adres en telefoonnummer!