CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lentekarnaval komt eraan!

De voorbereidingen voor het lentekarnaval zijn inmiddels in volle gang. Het maximale aantal van 12 teams heeft zich inmiddels ingeschreven en sommige teams zijn al volop in training om in het bezit te komen van de eerste Metwaldusbokaal. Het spektakel zal op zaterdag 17 mei 2008 plaatsvinden.

De voorbereidingen voor het lentekarnaval zijn inmiddels in volle gang. Het maximale aantal van 12 teams heeft zich inmiddels ingeschreven en sommige teams zijn al volop in training om in het bezit te komen van de eerste Metwaldusbokaal. Maar voordat deze 12 teams de strijd gaan aanbinden op het terrein van Marco Immink tegenover ’t Molentje, zijn er eerst de Rabobank kinderspelen. De spelen zullen op zaterdagmiddag 17 mei om 12.30 uur beginnen met een optreden van Sander Berendsen beter bekend onder de naam van Warboel voor alle kinderen. Dit optreden voor de kinderen zal binnen in de grote zaal van ’t Molentje worden gehouden.

Daarna neemt Sander de kinderen mee naar buiten om een heuse ballonnenwedstrijd te organiseren. Honderden rood-witte ballonnen zullen door de kinderen opgelaten worden. Hierover ontvangen de kinderen nog bericht via de basisscholen, ook de Zillewoldse kinderen die buiten Silvolde naar de basisschool gaan worden via deze site uitgenodigd om deel te nemen aan de kinderspelen en de ballonnenwedstrijd. Na de ballonnenwedstrijd is er nog een spellencircuit in de zaal voor de kinderen.

Om 15.00 uur wordt er een oude Zillewoldse traditie in ere hersteld. De zeskamp staat na ongeveer 20 jaar afwezigheid weer op de kalender. Er hebben zich inmiddels al 12 teams aangemeld om de strijd met elkaar aan te gaan om de Metwaldusbokaal. Het unieke aan deze twaalf teams is dat ze allemaal op de één of andere manier binding hebben met het Zillewoldse karnaval. De namen van de teams zullen binnenkort bekend worden gemaakt op de site. De eerste teams hebben inmiddels ook al een elftalfoto ingestuurd. Nou dat wordt nog wat, vooral de jokers zijn soms zeer creatief ingevuld.

De zeskamp zal uit de volgende spellen bestaan: De waterkakrace, broeklopen met ballonnenpompspel, de super survivalbaan, de reuzevoetbal, de kruiptunnel en de reuze tobbedansbaan. Als rode draad door het geheel zal de rodeostier zijn werk doen. De zeskamp zal zoals gezegd in de wei van Marco Immink gehouden worden. Een gedeelte van de Berkenlaan zal afgezet worden zodat het één geheel gaat vormen met ’t Molentje. Op de weg en in de wei zullen gezellige terrasjes geplaatst worden. ’s Avonds verplaatsen de activiteiten zich weer naar de zaal van ’t Molentje. Hier zal om 20.30 uur de meest geflipte band van Nederland gaan optreden: Flippen. Zij staan reeds jaren garant voor een daverende show en waren nog niet zo heel lang gelden de hoofdact op de daklozenparty.

Kortom noteer 17 mei a.s. vast in uw agenda. Dit wordt een gezellig dagje voor het hele gezin!
De voorverkoop voor het avondprogramma start op 7 april a.s., de kaarten kosten € 8,- en zijn verkrijgbaar bij De Welkoop – Olde Bond en Zalencentrum ’t Molentje. Wees er op tijd bij, want vol is vol.