CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laot maor borrelen!

Alaaf Metworsten! Een gezond en gezellig 2006 wens ik u allen toe. Voor gezelligheid gaan wij zeker weer zorgen bij ’t Mölleke in de komende weken. “Ut mot weer goed gaon” …

Alaaf Metworsten,

Een gezond en gezellig 2006 wens ik u allen toe. Voor gezelligheid gaan wij zeker weer zorgen bij ’t Mölleke in de komende weken. “Ut mot weer goed gaon” dat is wat ik onze Prins en Adjudant regelmatig hoor zeggen. Nog even en het carnaval bij “De Metworst” barst weer in zijn volle hevigheid los. Voor de komende weken staan er weer tal van activiteiten op het programma in onze residentie ’t Mölleke. Hierover leest u op deze site zeer uitvoerig meer.

Wat heeft kerst met karnaval te maken? Als leek kom je hoogstwaarschijnlijk niet verder hierbij dan gedachte als gezellig samen iets drinken en feest vieren en daarmee houdt het wel z’n beetje op. Maar er zijn méér overeenkomsten.

Waar heb ik het over: Het is ook niet toevallig dat het carnavalsseizoen wordt ingezet op 11 november, feest van Sint Maarten, 40 werkdagen voor een belangrijk kerkelijk feest, namelijk Kerstmis. En beëindigen we karnaval niet op vasteloavond en dan breek opnieuw een periode van 40 dagen (vasten) aan. Maar zover zijn we nog lang niet voorlopig richten we ons gezellig voor op de Kerst en de Karnaval.
En dat wens ik jullie allen een hele fijne kerst en een heel gezond (carnavals) jaar 2006.

En voor 2006 “Ut mot weer goed goan”
Ibe Bongers
Voorzitter CV De Metworst