CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koop het heerlijke Klokkenbrood

fallback image post metworst

Elk jaar starten we het karnalsweekend met een gebedsviering in de Mauritiuskerk midden in ons dorp.

De Mauritiuskerk in de sneeuw

Elk jaar starten we het karnalsweekend met een gebedsviering in de Mauritiuskerk midden in ons dorp. Voorheen betekende dit dat dan de klokken flink gingen luiden om de mensen op te roepen naar de kerk te komen. De laatste tijd luiden de klokken wat minder frequent. En niet alleen omdat er geen kerkdienst is. Nee door scheuren in het metselwerk en voegwerk in de toren, zijn er grote vochtproblemen ontstaan. De vloer boven het gewelf is op meerdere plaatsen gescheurd en vertoont over de gehele linie betonrot. Het ijzerwerk van de klokkenstoel, de hele constructie van het uurwerk en de wijzerplaten zijn bijna volledig doorgeroest.

Elly van Lent een van de stuwende krachten achter onze Prinsenwagen zet zich ook in voor het redden van de Mauritiuskerk en laat Metwaldus een heerlijk stukje Klokkenbrood proeven.
De Mauritiuskerk in de sneeuw

Het gebouw is voor ons allemaal, maar ook van ons allemaal. Dus laat het niet gebeuren! De Mauritiuskerk neemt een centrale plaats in en is gezichtsbepalend en van grote waarde voor vele (karnavalsvierende) Silvoldenaren. Dat moet zo blijven. Daarom is er laatst al een huis-aan-huis actie gehouden, zijn er subsidies binnengehaald en moeten nu nog de laatste centen binnenkomen. Dit kunnen jullie ook realiseren, door Klokkenbrood te kopen bij Bakker Jos aan de Ulftseweg of Bakkerij Ten Have aan de Markt. Zij hebben de handen ineen geslagen om de kerk te redden.
Dus eet smakelijk van het heerlijke Klokkenbrood en steun er ook een goed doel mee.