CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kleur geven aan je leven…

Nog een paar dagen en dan start het carnaval bij CV De Metworst met twee geweldige pronkzittingen

Kleur geven aan je leven……….
 
Nog een paar dagen en dan start het carnaval bij CV De Metworst met twee geweldige pronkzittingen. Aan mij de eer om deze als zittingspresident aan elkaar te praten. Onder het motto “Wi’j geeft d’r kleur an” staat dit caranavalsjaar helemaal in het teken van kleur geven aan. Wie wil dit nou niet, kleur geven aan het leven? Maar heeft u wel eens nagedacht wat hiermee wordt bedoeld.
 
Moet je dan je huis een likje verf geven? Wordt er verwacht dat je kleurrijke kleren aantrekt? Moet je een bos bloemen in je huis zetten of kleurrijke schilderijen en voorwerpen in je huis hebben? Wanneer je aan deze voorbeelden gehoor gaat geven zonder dat je weet wat de impact is, dan geef je geen kleur aan je leven. Je laat je dan leiden door wat anderen zeggen dat je moet doen en geef je gewillig gehoor aan een modegril om bijvoorbeeld een bepaalde kleur in je interieur te hebben of een bepaalde kleur kleding te dragen. Dan zet je wekelijks dat bosje bloemen op de eetkamertafel, want zo hoort het toch?
 
Nee, dat is bij De Metworst wel even anders. Met onze rood-witte kleuren geven wij vanuit onze diepste ziel kleur aan het leven en staan wij oprecht kleurrijk in het leven. 
Dat deze levenshouding zeer inspirerend en verslavend werkt hebben Prins Metwaldus de 49e, Bertus Hogeweide en adjudant Toon Boumeister het afgelopen jaar gemerkt. Het afscheid nemen deed al pijn, maar nog steeds lopen ze regelmatig in rood-witte tenue op De Munsterman rond. Terwijl daar de kleuren toch echt zwart-wit zijn. 

Ik loop tijdens de pronkzittingen weliswaar in zwart pak, maar met mijn nieuwe steek en mijn optreden zal ik kleur gaan geven aan de avond. Ik ben van mening dat de programmacommissie er ook dit jaar in is geslaagd een leuk en karnavalesk programma neer te zetten. Dus als u nog geen kaarten heeft bestel deze dan bij onze secretaris Jos Onstein. U zult dan getuige zijn van een mooie combinatie van dans, muziek en humorvolle buuts, natuurlijk vooraf gegaan door een spetterende intocht van onze Abraham-prins, Julius Reesing, en zijn adjudant, Lars Tönis. Samen met onze dansgardes, de Raad van Elf en de verschillende artiesten zullen zij ongetwijfeld kleur aan het programma gaan geven. 

 
Een driewerf Alaaf en heel veel kleur toegewenst!
 
Robbie Nas
Zittingspresident CV De Metworst