CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kerstmis

fallback image post metworst
Denkend aan Kerstmis denk ik o.a. aan:

Denkend aan Kerstmis denk ik o.a. aan:

De Kerstman
Dit iets wat debiele overzeese achterneefje van Sinterklaas komt jaarlijks middels een door coca cola gesponsorde reclame Nederland “ in rijden” met een aantal vrachtwagens op een besneeuwde helling. Ik moet er jaarlijks een cola boertje van laten…

Smaakvolle Kerstverlichting
Pasen is het feest van het licht, maar Kerstmis is Pasen al voorbijgestreefd door zijn “smaakvolle” kerstverlichting. Alleen gekleurde lampje in de kerstboom volstaat niet meer. Nee, we hangen met z’n allen zoveel mogelijk lampjes op zowel binnen als buiten. Gezelligheid ten top. Nuon vaart er wel bij.

Nachtmis
Anderhalf uur stil zitten in een hutje mutje volle kerk op een harde houten bank meteen walm van pepermuntjes en eau de cologne om je heen, luisterend naar een preek die de gehele nacht lijkt te duren en waarbij je bij God niet weet waarover het gaat.

Kerstmuziek
Liederen over liefde, witte kerst, vrede op aarde en rendieren zorgen ervoor dat je de gehele maand december met een wee gevoel in de maag rond loopt.

Kerst krantenbezorgers
Dagbladbezorgers die in de dagen voor Kerst je in een kerstgroene legging en modieus rode jurkje en met een bruine vilten gewei op het hoofd, je fijne feestdagen wenst in ruil voor wat klein geld.

Kerstpost
Veelal gekleurde enveloppen en kaarten die uit een harige gleuf steken van ooms en tantes waarvan je niet eens wist dat ze nog leefde. Of van “gunstige tarieven”enveloppen voor gas, water en licht of de gouden envelop met een getal van 7 cijfers waarnaar gekrast te hebben blijkt dat je weer pech hebt en dus weer niet als miljonair het nieuwe jaar in gaat.

Kerstsneeuw
Wat is een Kerst zonder sneeuw?. Dat is pas vervelend als met Kerst boven op een berg staat met ski’s onder je voeten en het groene gras 2 kontjes hoog is. Vroeger was het gewoon door de burgermeester, wedeo, Anton Piek of wie dan ook geregeld dat er met Kerst sneeuw lag!

Kerst gezelligheid
“Gezellig” onder de kerstboom de familiebanden aanhalen. Maar dat kan ook betekenen dat als de familiebanden verbroken zijn, Kerstmis extra pijn doet…

Geniet van de leuke en mooie kanten van de Kerst!

Fijne dagen en op naar 2012 “een joar als gin ander”.
A. In de Hoek