CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

kerkviering via internet te beluisteren

fallback image post metworst

Na de vele positieve reacties van vorig jaar is er ook dit jaar weer een carnavalsviering in de Mauritius kerk! Maar dat niet alleen…

Na de vele positieve reacties van vorig jaar is er ook dit jaar weer een carnavalsviering in de Mauritius kerk! Maar dat niet alleen de kerkdienst is ook op het wereld weide web te beluisteren. Dus mocht iemand niet in de gelegenheid zijn om te komen. Dan is internet de oplossing. Vanaf 17.30 uur kunt u afstemmen op: www.mauritiusparochie.nl en klikken op kerkradio om toch alles mee te krijgen.

Vorig jaar werd de kerkdienst voor het eerst gehouden. De organisatoren Elly en Marie Christien dachten dat het een éénmalig gebeuren zou zijn in het kader van het 44-jarig

jubileum van CV De Mewtorst. Maar ja als je een "volle bak" hebt, ga je door. Het is velen schijnbaar zó goed bevallen dat bij hen de vraag kwam om dit jaar wéér een viering te organiseren. Het saamhorigheidsgevoel in de viering van vorig jaar is bij iedereen die toen is geweest blijven hangen.

Het was ook wel mooi: de hele kerk zong met ons eigen dweilorkest “de Kroezenhøkers” uit volle borst “Zillewold mien dörpke” mee. Om kippenvel van te krijgen. En dan onze pastor Mia Tankink: ik denk dat zij net zoveel van de kerkgangers heeft genoten als de kerkgangers van háár. Zij wist op precies de goede manier de link te leggen tussen kerk en carnaval. Ze vond het prachtig dat er zoveel mensen op de been waren om de carnaval ook in de kerk te vieren. En op Aswoensdag was pastor Guus van den Munckhof helemáál uit zijn doen: zoveel parochianen had hij nooit verwacht. Onnodig te zeggen dat het door het pastoresteam enorm is gewaardeerd dat “de Metworst” zich zo van zijn goede kant heeft laten zien. En dat was waarschijnlijk ook het succes van de vieringen: als er iets te doen is, staan alle Metworsten er achter en doet iedereen van harte mee!

Dit jaar is het de wens van het pastoresteam om de viering zo breed mogelijk te houden. Vorig jaar was het echt een Metworstgebeuren, dit jaar worden de Jeugd en de Foekepot ook bij de vieringen betrokken. De Kroezenhøkers en koor Forever zijn ook weer present en al volop aan het repeteren. Mia is zich al aan het voorbereiden op de toespraak. Op zaterdag 21 februari om 17.30 uur is het zover en iedereen die het leuk vindt, mag verkleed komen. De Metworst heeft al aangegeven dat ze weer volledig present is. We hopen dat we ook deze keer een volle kerk voor ons zien! Tot dan!

Elly van Lent en Marie-Christien Vreeman