CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Karnavalszaterdagavond van start met kerkdienst

fallback image post metworst

Nieuw in ons Zillewold! De Metworst nodigt u allemaal uit om het 44-jarig jubileum mee te vieren in de Mauritiuskerk in Zillewold met een gebedsviering…

Beste mensen uut Zillewold! Karnaval is een feest dat van oorsprong gevierd wordt vanuit een religieuze achtergrond. Voor diegenen die de oorsprong van het karnaval ver in hun geheugen hebben weggestopt en zo even niet paraat hebben nog even wat historische gegevens.

Karnaval is een feest dat gevierd wordt op vastenavond, de avond voor het vasten voor Pasen. In de vastentijd eten Katholieken weinig vlees en geen snoep en lekkernijen. Daarom ging men zich vroeger, juist op die vastenavond, nog even flink te buiten aan drank en feestelijkheden en vierde men “karnaval”.

Tegenwoordig is de periode van karnaval uitgebreid naar vier dagen, van zaterdag tot dinsdagnacht. Op woensdag begint dan de vastentijd. De datum waarop karnaval wordt gevierd houdt verband met de dag waarop Pasen valt. Het is Pasen op de eerste volle maan na 21 maart. De vastenperiode duurt veertig dagen, karnaval begint dus ongeveer zes weken voor Pasen.

Juist om terug te keren in de roots van het verleden organiseert Karnavalsvereniging de Metworst in het kader van haar 44-jarig bestaan een eregebedsviering op zaterdag 2 februari 2008.

Aanvang van de viering is om 17:30 uur in de Mauritiuskerk in Silvolde. Aan deze viering zullen diverse mensen hun medewerking verlenen. Pastor Mia Tankink zal voorgaan in een feestelijke viering met medewerking van de Kroezenhøkers, De Görgelpiepen en Forever.

Forever!
De Görgelpiepen

Wij hopen dat u de start van de karnavalszaterdagavond met ons dit komt vieren. Van de organisatie heeft de redactie inmiddels begrepen dat u zeker ook in verklede kledij welkom bent in de kerk. Hoofddeksels mogen opblijven omdat het geen communieviering is.

Mogen wij u uitnodigen en begroeten?

De kroezenhøkers