CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Joris Bieleveldt en Niek Berendsen nieuwe hoogheden bij de jeugd

fallback image post metworst

Dit jaar nemen Prins Joris (Bieleveldt) en Adjudant Niek(Berendsen) het voortouw bij de Jeugdcarnaval, onder het motto: "LaWeDaMaDoenDan".

Traditioneel twee weken voor de start van het karnavalsweekeinde presenteerde Zillewold deze middag rond 15.00 uur zijn nieuwe jeugdprins en adjudant. Dit jaar nemen Prins Joris (Bieleveldt) en Adjudant Niek(Berendsen) het voortouw bij de Jeugdcarnaval, onder het motto: "LaWeDaMaDoenDan".

In een fraai geanimeerde prinsenpresentatie waaraan uiteraard geheel door de jeugd zelf invulling werd gegeven kwamen uit een vermomming beide heren als nieuwe hoogheden naar voren. Zij stoken vervolgens de draak met een enkeling uit het Zillewoldse, dit getuige de inhoud van hun speech.

De nieuwe hoogheden van het jeugdcarnval!
Na de gardedans van de jeugd kregen de hoogheden de sleutel van "Zillewold" uitgereikt, dit keer niet door een afgevaardigde van de gemeente maar door drie iconen van het Zillewoldse karnaval. Deze werd traditioneel gedeeld met de hoogheden van de Metworst en de Foekepot. Beide hoogheden feliciteerden de jeugdprins en adjudant en hadden voor hen een gift meegenomen. De jeugdmiddag stond daarna bol van de optredens en na een lange zit werd e.e.a. gezellig afgesloten.

De hoogheden leggen de "eed" af tijdens deze middag