CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeugdcarnaval-legende Jan Reesink overleden

fallback image post metworst
Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat Jan Reesink op 83-jarige leeftijd is overleden. Jan heeft een groot verleden gehad binnen het Zillewoldse karnaval.

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat Jan Reesink op 83-jarige leeftijd is overleden. Jan heeft een groot verleden gehad binnen het Zillewoldse karnaval. Hij heeft zich 44 jaar met veel passie ingezet voor het Jeugdcarnaval, maar ook bij onze zustervereniging De Foekepot was hij als Silvius de 4e verbonden aan de vereniging. Jan was een verenigingsman in hart en nieren en bleef tot op hoge leeftijd ook actief voetballen en tennissen.

Namens het Bestuur van CV De Metworst wensen wij alle nabestaanden van Jan heel veel sterkte toe met dit verlies.

Zoals gezegd is Jan zijn werk voor het Jeugdcarnaval van grote betekenis geweest en wij willen daarom onderstaand de tekst weergeven zoals deze op de site van het Jeugdcarnaval (www.jeugdcarnavalsilvolde.nl) staat weergegeven:

Vanmorgen bereikte ons het droevige nieuws dat de "nestor van het Jeugdcarnaval" Jan Reesink op 83-jarige leeftijd is overleden.
 
Jan heeft in 1963 aan de wieg gestaan van het Zillewoldse Jeugdcarnaval. Als grondlegger van het jeugdcarnaval was Jan tevens mede-oprichter van de grote Zillewoldse optocht. Deze optocht is een begrip geworden in de regio en daar kan de Silvoldse gemeenschap trots op zijn.
 
In de jaren dat Jan zich actief heeft ingezet voor het Jeugdcarnaval bekleedde hij diverse functies, zoals voorzitter, comitélid en tekstschrijver. Na 44 jaar heeft Jan in 2007 afscheid genomen en werd hij benoemd tot Erevoorzitter. Een functie waar hij trots op was. In april 2010 werd Jan zelfs benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau mede vanwege hetgeen hij heeft betekend voor het Jeugdcarnaval.

Jan stopte als actieve medewerker, maar dat betekende niet dat hij het Jeugdcarnaval vergat. Jan bleef een graag geziene gast tijdens onze jeugdprinsenmiddag en hielp maar al te graag daar waar nodig.
 
Jan, bedankt voor jouw enorme toewijding, enthousiasme en gedrevenheid.
We zullen je missen, maar zeker niet vergeten.
Jouw naam zal voor altijd aan ons verbonden zijn.
 
Wij wensen iedereen die Jan heeft mogen kennen zeer veel sterkte met dit verlies.