CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Internationalisering

fallback image post metworst

Het was afgelopen week, de week van internationalisering…

Het was afgelopen week, de week van internationalisering. Dat betekent feest in het dorp voor de schoolgaande jeugd. Op twitter en facebook werden nieuwe internationale vriendschappen gesloten. Bij de Plus in de winkel leek af en toe Engels de meest gesproken taal te zijn en diverse landenvlaggen sierden aan de vlaggenmast bij het Isala.
Maar ook bij De Metworst leek het op de week van Internationalisering. de (oudere) Jeugd vierde veelal feest bij ’t Molentje. Wi’j geeft d’r kleur an!, na un jaor as gin ander, kwam veelvuldig uit de monden van de feestvierders. Bij de Plus werden alleen maar Metworsten gekocht en nieuwe vlaggetjes versierden de zaal bij ’t Molentje.


Met welke steek zullen ze tijdens de Pronkzittingen op het podium staan?

Maar de klap op de vuurpijl kwam toch wel vanuit de mail van de Zittingspresident; een stukje tekst met een foto. Hij is samen met onze CEO en Bob letterlijk de grens over gegaan. Zie hun verslag:

Beste Minister van Informatie: Iedere Metworster weet natuurlijk dat vorig jaar Peter Pruijn de voorzittershamer van onze vereniging heeft overgenomen van Ibe Bongers. Degene die het afgelopen jaar de pronkzittingen hebben bezocht weten ook dat Robbie Nas vorig jaar de rol als zittingspresident heeft overgenomen van Peter Arentz. Wat niet iedereen weet is dat beiden nog de steken hadden van hun voorgangers. Voor de een betekende dat een extra veiligheidsspeld om te voorkomen dat de steek niet over de oren schoof, bij de ander zat de steek wel heel erg strak. Hoogste tijd dus om de steken te gaan vervangen. Omdat ceremoniemeester Gertjan Schoppers vond dat zijn "oudste steek van de vereniging" toch ook wel aan vervanging toe was, getogen zij gedrieën naar het artistieke Duitse plaatsje StadtLohn om daar drie nieuwe steken uit te zoeken. Misschien lag het aan het gebrekkige Duits van de heren, misschien aan het motto voor dit jaar of misschien vonden zij dat het tijd werd dat de drie Zillewoldse karnavalsverenigingen maar eens samen moeten worden gevoegd. Feit is dat de steken van de zittingspresident en de ceremoniemeester niet helemaal Metworst-proof waren, getuige bovenstaande foto. Zelfs onze steken geven er kleur an…….

}
Kijk Robbie dat komt er dan van als je de steek te warm wast en in de droger stopt. Dan krimpt ie! En dat alleen maar omdat je een goede indruk op Maxima wilde maken…

Peter, ik hoop dat je ook gekeken hebt voor een nieuw pak?

Tja Bob, als je in slaap valt met je steek op, dan slijt deze ook sneller…