CV de Metworst

Search
Close this search box.

In Memoriam Jos Tenback

Afgelopen vrijdag bereikte ons het droevige bericht dat Jos Tenback is overleden. Een bijzondere en markante persoonlijkheid die samen met Ria, Iris en Silvia een belangrijke plek hebben ingenomen binnen onze vereniging. Zo is Jos bestuurslid, adjudant, gastheer en chauffeur geweest. 

In de jaren tachtig is Jos als ondernemer verhuist van Doetinchem naar Silvolde. En hij realiseerde zich al snel dat als we willen inburgeren binnen de Silvoldse gemeenschap, dan kan ik mij het beste aansluiten bij de carnaval. Binnen no time integreerde Jos binnen onze club en als iemand de term “Open Huis “ wel heel letterlijk nam dan waren het Jos en Ria. Veel mooie praalwagens werden er gebouwd in zijn werkplaats. Ook werd er veel gebruik gemaakt van zijn machines park om de carnavalswagens technisch nog beter te maken. Jos genoot, met zijn pretoogjes, van de onhandigheid van menig wagenbouwer. En als je om hulp vroeg was vaak zijn antwoord:

“ ie, j wet zelf ut beste ”

Maar ook bestuursvergaderingen, onthullingen nieuwe P & A, bijeenkomsten met de Raad van Elf inclusief gezellige nazit vonden in die jaren vaak bij Jos plaats.

Naast gastvrijheid aan de Ulftseweg beschikte Jos over een grote luxe Amerikaanse camper waarmee Prins en Adjudant, Dansmarietjes, Raad van Elf en Bestuur tijdens de carnaval met Jos als chauffeur van optreden naar optreden werden gereden. Met de camper werden ook mooie buitenlandse trips gemaakt naar o.a. Stadtlohn en omstreken om carnavalsinkopen te doen.

Met het overlijden van Jos verliezen we als club een belangrijke schakel zeker in de historie van CV de Metworst. Jos was een persoonlijkheid die nooit op de voorgrond trad, maar als stille genieter veel voor onze vereniging heeft gedaan als verbinder en gastheer aan de Ulftseweg.

We wensen Ria, Iris, Silvia en Edwin veel sterkte toe.