CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huizen van de hoogheden zijn versierd

Vrijdag 23 januari trotseerden een groot aantal Metworsten de koude wind en gingen op pad om de huizen van de hoogheden te versieren.


Er moesten dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, drie huizen worden versierd. Daarom werd er al opt ijd begonnen en ging rond de klok van 19.00u de eerste grondboor de grond in. Dat viel meteen al erg tegen want bij Metwaldus de 52e in de buurt bleek nogal wat puin in de grond te zitten.

Het resultaat na een uur ploeteren in de ijzige kou (onder het genot van een Jagermeister natuurlijk) mocht er wezen, een mooi bord pronkt er nu bij het huis van de hoogheid!

Toen het bord bij Metwaldus eenmaal geplaatst was, was het zaak om het bord bij adjudante Dieske te plaatsen. Aangezien onze adjudante tegenover de residentie woont moest er toch een groot aantal vlaggen worden gehangen. Toen dit bord was geplaatst hadden vader en moeder Sprenkelder, ouders van de hoogheden, de koffie met appelgebak klaar. Bij de kachel werd er even bijgekomen en moest men er zich toch even tegenin zetten, er moest nog een derde bord worden geplaatst….

  Aangezien er door het straatje niet veel mensen komen werd besloten het bord op het braakliggende terrein voor het huis van Metwaldus te gebruiken.

Brrrrrrrr……. Koud he!!

 

Eenmaal bij adjudant Mark aangekomen werden we er alweer snel aan herinnerd hoe koud het was en hoe koud de wind over de kale Rabelingse vlakte kan scheren… Na twee borden te hebben geplaatst hadden de Metworsten het al aardig onder de knie en het duurde dus niet lang of ook het derde bord stond. Nu kon er lekker bij de verwarming een biertje worden gedronken en gezellig worden nagepraat.

Metworsten, bedankt voor jullie inzet van deze avond, onze huizen zijn mooi versierd!!!


 

Ik zeg: Niets meer aan doen!!

Klus geklaard, tijd voor een biertje…