CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huizen hoogheden Rood-Wit versierd

Afgelopen vrijdagavond werden de huizen van Metwaldus de 54e en zijn adjudant Rood-Wit versierd..

Uiteraard moet heel Zillewold weten waar de hoogheden van de Metworst wonen, vandaar dat de huizen van Metwaldus de 54e en zijn adjudant afgelopen vrijdag in het Rood-Wit zijn gestoken.

Adjudant Arno, woonachtig aan de dr. Schaepmanstraat, had zich samen met Nelleke al goed voorbereid en na het goed keuren van de vlaggen en Adjudant bord werd er al snel een biertje los getrokken. De wagenbouwers hebben dit waarschijnlijk geroken want ook zij sloten zich aan bij de Metworsten die aan het versieren waren. We konden het niet te ruum anhol'n want ook bij Metwaldus moest natuurlijk wat komen te staan.

Op naar de Bosstraat alwaar zich al meer groepen hadden verzameld. Ook de Schoenveters, de Wagenbouwersgroep waar beide hoogheden lid van zijn, hadden zich bedacht een mooi bord in de tuin te plaatsen. Na wat graafwerkzaamheden en steiger bouwen stond er ook aan de Bosstraat wat in de tuin. Na gedane arbeid is het vaak goed rusten (en drinken) en dat hadden de hoogheden goed verzorgt. Tot in de kleine uurtjes werd er nog een gezellig Metworst feestje gehouden in de garage van huize van Lent. Aan elk detail is door de hoogheden gedacht, ze hebben zelfs eigen bierviltjes gemaakt, erg handig als ut ruum wut angehol'n…

 

            

    De huizen van adjudant Arno aan de dr. Schaepmanstraat en de tijdelijke huisvesting van Metwaldus aan de Bosstraat moesten er aan geloven en zijn in het Rood-Wit gestoken.