CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoogheden van de Foekepot op bezoek.

fallback image post metworst

Prins Silvius en zijn Adjudant kennen we inmiddels allemaal, maar om elkaar wat beter te leren kennen hadden we vorige week dinsdag 8 december ff bij ‘t centrum afgesproken.

Prins Silvius en zijn Adjudant kennen we inmiddels allemaal, maar om elkaar wat beter te leren kennen hadden we vorige week dinsdag 8 december ff bij ‘t centrum afgesproken. Maar gezien het feit dat Prins Metwaldus en Adjudant Niek moesten spijbelen bij het schieten leek het ons verstandig om niet bij ‘t Centrum te gaan zitten…(Vaak bu’j te bang). Maar in dit geval moesten we er toch maar ff aan toegeven. Onder het motto "Vaak bu’j te bang"en "Alles kump goed" kwamen de heren van De Foekepot naar de residentie van De Metworst om daar een gezellige avond te hebben. Uiteraard gebeurde dit in de schietkelder van ’t Molentje. Want het was per slot van rekening onze schietavond.

We hadden een presentje voor Prins Silvius en Adjudant Roy meegenomen, namelijk de enige echte “Huls Metworst”. Sierlijk hing hij bij hun om de nek aan een Rood-Wit koord toen we het eerste biertje lostrokken. Vele biertjes volgden en nota bene de Grootvorst Jan Huls zelf kwam ons vijven een hele mooie carnavals tijd toewensen! Grootvorst Jan Huls was toevallig in de buurt bij de kegelbanen, aangezien hij al sinds mensenheugenis lid is van de kegelclub bij ’t Molleke en hij daar probeert om elke dinsdag de kegels nog goed te raken. Gaandeweg die avond gingen we steeds dieper op de zaken in, zoals wat we allemaal al deden voor de CV. Zo kwam aan het licht dat Silvius dit jaar zijn eerste lustrum viert in de raad van elf!

Weliswaar genoot hij het eerste jaar hiervan bij De Metworst in de raad van elf, maar ja vijf jaar is vijf jaar.. Het verleden van Adjudant Roy bij De Foekepot is iets korter.. zijn woorden waren “mwaa ik ben nu Adjudant…” Aan het eind van de avond, (begin van de nacht) werd de balans opgemaakt, een krat bier twee flessen fris een halve fles wijn en een schaal bitterballen. Daar zijn we best trots op voor zo’n eerste avond! Kortom de basis is gelegd voor een fantastisch karnavalsseizoen!!