CV de Metworst

Search
Close this search box.

Hoogheden op jacht naar nieuwe veren (deel 1)

Als prins en adjudanten hoor je er met de carnaval natuurlijk netjes gewassen en gestreken bij te lopen…

Als prins en adjudanten hoor je er met de carnaval natuurlijk netjes gewassen en gestreken bij te lopen. De capes en de steken van de hoogheden zien er al jaren prachtig uit maar volgens de hoogheden is er één klein minpuntje: "de veren" voor in de steek.
Omdat de veren niet echt mooi meer zijn ontstond er bij de nieuwe hoogheden het idee om binnenkort ergens in het buitengebied van Silvolde op fazantenjacht te gaan en om zo aan een aantal nieuwe pronkende veren voor in de steek te komen.
Twee van de hoogheden zijn lid van schietvereniging Halfweg die sinds een aantal maanden de beschikking hebben over een prachtige nieuwe schietbaan bij de residentie van het jeugdcarnaval, café ’t Centrum.
De oefenvogel van de hoogheden...
Daarom werd er afgelopen dinsdag avond al al flink door Metwaldus en zijn adjudanten getraind om binnenkort de fazanten zo goed mogelijk te kunnen raken. Zoals op de foto’s wel te zien is stonden de hoogheden netjes verdekt opgesteld achter de bar en zo dicht mogelijk bij de tap om tussendoor een lekker biertje te drinken.
De splinternieuwe schietbaan bij t Centrum... De fotograaf was eerst nog een beetje angstig om sommige foto’s te maken. Maar na de nu al legendarische woorden "Vaak bu’j te bang" heeft hij toch de gok gewaagd en een paar leuke kiekjes kunnen schieten.

Die legendarische woorden gelden ook voor de uitbater van diezelfde residentie. Hij is namelijk een paar weken geleden ernstig gewond geraakt op een van de schietavonden.

Tijdens een wedstrijd van sv Halfweg tegen de schutters van sv Z.S.V. die overigens uit Megchelen komen en hun schietbanen bij het café van de oom van Erik ter Voert hebben.

Erik hoorde een knal en dacht dat hij geraakt werd. Hij viel op de grond en schreeuwde het uit van de pijn. Na de eerste consternatie werd er snel een biertje voor hem getapt en nadat hij van de schik was bekomen werd de schotwond bekeken. Er zat alleen een klein blauw vlekje op zijn been die er waarschijnlijk al wel langer zat.

Goed verdekt opgesteld.... nu de camouflage kleding nog...
Alle aanwezigen in het café vroegen zich af wat er gebeurd was maar al snel werd duidelijk dat het om een losse flodder ging. Omdat de hoogheden zo kort bij de tap stonden en eigenlijk ook maar aan een ding dachten, namelijk het drankje dat uit die tap komt werden de eerste schoten op de vogel finaal gemist waarna het dier een flinke noodkreet liet horen.
Vaak bu j te bang...
Maar na een paar biertjes en een aantal schoten verder moest het dier de strijd toch opgeven en werd hij een aantal keren goed geraakt. Ook het bier werd na de tijd ook nog even goed geraakt, maar of de heren hier de vogel eraf hadden verteld het verhaal niet.

Een goed begin dus om binnenkort voor een echte fazant te gaan en die een paar flinke veren uit de kont te trekken. Moeten de hoogheden van de Foekepot zich al zorgen gaan maken?

Hou deze site van de Metworst dus goed in de gaten want dit item word vervolgd.

Een welverdiend biertje na alle inspanningen...