CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe houden we het vol?

fallback image post metworst

44 jaar Karnavalsvereniging ‘De Metworst’ Dat is een jubileumjaar in karnavalistenland: 4 keer 11. Wat in 1964 begon in het toenmalige ABTB-gebouw in Silvolde is uitgegroeid tot…

44 jaar Karnavalsvereniging ‘De Metworst’ Dat is een jubileumjaar in karnavalistenland: 4 keer 11. Wat in 1964 begon in het toenmalige ABTB-gebouw in Silvolde is uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 200 leden en tientallen vrijwilligers. En vooral een vereniging voor de hele familie.

Dat uitgangspunt: een karnavalsvereniging zijn voor de hele familie, typeert de sfeer van De Metworst. Ook in het jubileumjaar zorgt De Metworst voor activiteiten voor jong en oud. En dit jaar -je wordt maar één keer 44- voor héél Silvolde. Ik verwacht een hele volle zaal op 12 januari, al was het maar vanwege grote belangstelling voor de jubileum CD en DVD.

En bij de jubileumpronkzittingen op 25 en 26 januari wordt het natuurlijk helemaal een gekkenhuis, met opnieuw artiesten, zang, dans, cabaret, buut en heel veel vrolijke Silvoldenaren. Een culturele topavond!


Hans Alberse, burgemeester

Ook aan de Katholieke wortels van het karnaval wordt gedacht, met de kerkviering op zaterdag 2 februari, als aftrap voor het feestvieren. Ook weer met artiesten: ín de Mauritiuskerk, maar wel op gepaste wijze.

Schrijf het in je agenda: eerst zaterdagavond de feestavond voor de jeugd, zondag 3 februari het familiekarnaval, met de Millennium Showband. Dan na een paar uur broodnodige slaap de brunch op maandagochtend, om dan nog één dag…..

Hoe houden jullie het vol?

Ik weet zeker dat jubileumprins Metwaldus de 45ste en zijn Adjudanten Gerwin en Bas de hele Silvoldse familie ook dit jaar weer vrolijk en veilig zal loodsen door die bijzondere dagen waarin niet het College van de gemeente Oude IJsselstreek maar de Raad van Elf de baas is.

Dames en heren, jongens en meisjes,

karnavalisten, heel veel plezier en,

nou vooruit, één keer dan:

Alaaf.

Hans Alberse, burgemeester